KC Grad: “Na kafi sa” Goranom Bogdanom, Vladimirom Tabaševićem i Đorđem Mikićem

0
179

Razgovor organizuju Centar za istraživanja kultura, politika i identiteta (IPAK.Centar) i Kulturni centar Grad, a omogućila ga je Ambasada Kraljevine Holandije.

KC Grad: "Na kafi sa" Goranom Bogdanom, Vladimirom Tabaševićem i Đorđem Mikićem

U sredu, 4. decembra (20h), u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4) biće organizovan razgovor “Na kafi sa…”. Organizatori nastoje da “privatne” diskurse kakvi su razgovori uz kafu predstave kao javne. A, sa idejom da se pokaže kako su ponekad zapostavljene teme iz privatnih komunikacija idejno značajnije i politički inovativnije od redukovanih i unapred zadatih specijalizovanih javnih nastupa i pripremljenih narativa.

GORAN BOGDAN: Serija “Fargo” za mene je kao dobitak na lutriji
goran bogdan Foto: FEST
Goran Bogdan, Foto: FEST

– “Na kafi sa… ” glumcem Goranom Bogdanom, piscem Vladimirom Tabaševićem, i piscem i komunikologom Đorđem Miketićem ćemo, kako se to već na kafi i radi, pričati pomalo o svemu – o muškim feminizmima i gde se oni tu vide; o političkoj/društvenoj participaciji žena; o tome da li je feminizam danas važan, i ako da, zašto; da li je za njihovo stvaralaštvo važno to što su muškarci; kakav im je odnos sa majkama; zanima nas koje serije vole; na kojim pijacama pazare; koje kafane posećuju; koriste li javni prevoz; čitaju li vesti; poseduju li svoj recept za beogradski život… – najavljuju organizatori.

64. Međunarodni beogradski sajam knjiga: “Laguna” izdavač godine
KC Grad: "Na kafi sa" Goranom Bogdanom, Vladimirom Tabaševićem i Đorđem Mikićem
Vladimir Tabašević, Foto: Laguna

Sa Goranom Bogdanom, Vladimirom Tabaševićem i Đorđem Miketićem razgovaraće Jelisaveta Blagojević, direktorka IPAK.Centra i profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

Podsetimo, Goran Bogdan (1980, Široki Brijeg) je uspešan glumac, koga šira publika upravo gleda u ulozi Mustafe Golubića u seriji “Senke nad Balkanom 2”. Internacionalnu popularnost je stekao zahvaljujući seriji “Fargo”.

GORAN BOGDAN: Ljubav, tolerancija i slušanje prekidaju krug nasilja
KC Grad: "Na kafi sa" Goranom Bogdanom, Vladimirom Tabaševićem i Đorđem Mikićem
Đorđe Miketić, Foto: N1

Vladimir Tabašević (1986, Mostar) je za knjigu “Zablude Svetog Sebastijana” u izdanju “Lagune” dobio NIN-ovu nagradu za najbolji roman u 2018. godini. Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa “Prezupč”, koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Dobitnik je i nagrade “Mirko Kovač” za najbolju knjigu mladog autora.

Đorđe Miketić (1978, Beograd) je pisac i stomatolog. Nekoliko godina je bio glavni urednik stručnog časopisa “Stomatolog”, pisao blog, priče, pesme. Njegov prvi roman “Paradajz” postigao je značajan uspeh. Roman “O kraju nismo pričali” trebalo bi da bude ekranizovan, a glavnog junaka bi igrao Goran Bogdan.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde