“Kalendar mog detinjstva” Đorđa Balaševića na Beogradskom sajmu knjiga

0
3426

kalendar mog detinjstva đorđe balaševićNa predstojećem Beogradskom sajmu knjiga, u Hali 1, na štandu izdavačkog kućerka Balbelo, 22. oktobra biće predstavljen novi roman Đorđa Balaševića “Kalendar mog detinjstva” 1. deo.

Za ovu knjigu vlada veliko interesovanje publike. A, do sada se zna da “nije to autobiografski roman u pravom smislu te reči”. Tako je objasnila Jelena Beba Balašević, mlađa ćerka popularnog novosadskog kantautora, najavljujući očevu novu knjigu na društvenim mrežama. “Kalendar mog detinjstva” nazivaju i Đoletovom “tomsojerovskom komedijom”.

Đorđe Balašević prihvatio izazov fanova i snimio pesmu „Unikatna“

– Ako su o detinjstvu, znači, ponešto već rekli Ljermontov ili Bernard Šo, Felini, Nušić ili Bilo Koji Od Tih Promućurnih Čičica, teško da bih ja tu imao šta da dodam. A opet, ovo je moja priča, baš me briga, gde ću to reći ako ovde neću – poručuje Panonski mornar u najavi svog novog spisateljskog dela.kalendar mog detinjstva đorđe balaševićInače, Đole je do sada objavio knjige – “Tri posleratna druga”, “I život ide dalje”, “Dodir svile” i “Jedan od onih života”.

Đorđe Balašević napisao pesmu „Stih iznad svih“ koju niko u regionu neće morati da prevodi

beba balašević knjiga sagaA osim “Kalendara mog detinjstva”, u porodici Balašević moći će uskoro da se pohvale još jednom novom knjigom. Reč je o Bebinom delu, namenjenom klincima i klincezama. Ona je knjigu ovako najavila:
– Saga o ne baš preterano sposobnim naslednicima čokolatijera Šapšala, u koju su još slučajno uključene i dve žene koje brišu iz zatvora, jedan prgavi mačak sa probušenim uvetom, Paolo Belvedere-brakolomac kog juri neumoljivi kostolomac, i još oho-hoj likova sa svih strana… Prva priča iz “Sage o malim i velikim čudima” je gotova, pa ko veli malo da se foliramo…

Đorđe Balašević objavio nepoznati detalj, koji mnogo govori o Kemalu Montenu

Balaševići poštuju pisanu reč i veliku pažnju posvećuju knjigama, i to od malih nogu. U prilog tome ide i nedavna objava Bebe Balašević na Facebooku u kojoj je pokazala svoju prvu knjigu i podelila sa pratiocima i prijateljima na društvenim mrežama detalj iz očevog detinjstva.

Kad Đorđe Balašević nacrta svoju karikaturu

đorđe balašević beba collage knjiga iz detinjstva– “Vetar u vrbaku” je prva knjiga koju sam dobila na poklon. I to baš onu, koju je deda poklonio tati kad je imao šest godina. E sad… Glavni likovi i najbolji prijatelji, Krtica i Vodeni Pacov u jednoj glavi ostanu bez svojih čamaca. To je malog Đoleta jako pogodilo. Čak, iako se roman završava srećno po sve, njemu se činilo da nije sve došlo na svoje. I šta je uradio? On je njima nabavio nove čamce. Uskoro izlazi “Kalendar mog detinjstva”. Nije to autobiografski roman u pravom smislu te reči. Videćete već… I u njemu neće biti priča o novim čamcima Krtice i Vodenog Pacova… Ali recimo da je ovo moj mali doprinos priči o detinjstvu mog oca koju delim s vama. Za par godina knjigu ću dati Simoni i Petri, i sva ce naša detinjstva biti jedno ogromno prelepo detinjstvo, koje mi dugujemo našim roditeljima i svim tim divnim likovima koji su ga učinili takvim…

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde