Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda od 21. juna do 9. jula

0
103

Ove godine festival Kalemegdanski sutoni ulazi u šestu deceniju postojanja, kao jedna od prvih manifestacija na otvorenom, koju beogradska publika svake godine prepoznaje kao svojevrsni zaštitni znak Muzičke omladine Beograda.

Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine BeogradaFestival Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine Beograda počinje 21. juna. Upravo na Svetski dan muzike, u 19h, svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi. Manifestacija će biti održana od 21. juna do 9. jula na tri lokacije. I to, na platou ispred Vojnog muzeja; u umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”; i u galeriji ULUS u ulici Kneza Mihaila br. 37.

Više od 130.000 posetilaca na četvrtom Beogradskom Manifestu

Kalemegdanski sutoni Muzičke omladine BeogradaFestival Kalemegdanski sutoni predstavlja važan korpus nematerijalnog beogradskog i srpskog nasleđa u oblasti kulture i umetnosti. Osnovao ga je 1968. godine pijanista i dugogodišnji predsednik Muzičke omladine, Dušan Trbojević. Po rečima osnivača “iskorišćena je lepota drevnog Kalemegdana i našeg Beograda u najlepšem trenutku koji se može doživeti na Kalemegdanu: pri zalasku sunca”.

Voljeni grad

Festival je posvećen širokom auditorijumu, bez obzira na starosnu dobu ili obrazovnu strukturu. Fokus je na ciljnoj grupi koja ima afinitete prema umetničkim sadržajima, ali i svima onima koji su zainteresovani da prošire svoje vidike, kao i da uživaju u najrazličitijim kulturnim sadržajima visokog nivoa i kvaliteta. Svake godine, tokom trajanja festivala Kalemegdanski sutoni, koncerte i dešavanja isprati više od 2.000 ljudi. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde