Grupa “Kal” objavila novi singl i spot – “Kiss me please”

0
1448

Grupa “Kal”, koja se predstavlja kao urbani romski bend iz predgrađa Beograda, dobro je poznat kako kod nas tako i u inostranstvu.

Grupa "Kal" objavila novi singl i spot - "Kiss me please"
“Kal”, Foto: Facebook / KAL BAND

Bili su vredni i uradili četiri nove numere. Prva koju su predstavili publici je elektro-sving “Kiss me please”, za koju je urađen i zanimljiv spot. Radi se o tehnici stop-motion (stop-moušn), odnosno kadar-po-kadar ili stop-animacija (engl. Frame-by-frame). To je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekat izgledao kao da se sâm kreće. Između svakog snimljenog kadra, objekat se pomera po malo, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao jedna celina. Za spot je bio zadužen Bruno Lovrenčić.

DRAGAN RISTIĆ, grupa „KAL“: Koliko je Kusta pomogao Romima, toliko nam je i odmogao
Grupa "Kal" objavila novi singl i spot - "Kiss me please"
Foto: Facebook / KAL BAND

Inače, grupa “Kal” već pola godine ima novog člana – pevačicu Aleksandru Veljković. Kako je rekao lider benda Dragan Ristić, ona je unela novu, drugačiju energiju u “Kal”.
– Bila sam na početku zbunjena, ali dobro sam se snašla. “Kal” je poznat kao grupa koja kombinuje romsku muziku sa rokenrolom, džezom, i ima mnogo improvizacije. Meni je sve to zanimljivo i inspirativno – rekla je Aleksandra u “150 minuta” na Prvoj TV.

Pesma „Opa cupa“ peva se diljem sveta
Grupa "Kal" objavila novi singl i spot - "Kiss me please"
Foto: Facebok / KAL BAND

Grupa “Kal” će početkom naredne godine krenuti na inostranu turneju. Ugovorene nastupe imaju od 24. januara, kada će svirati u Berlinu, potom ih očekuju koncerti po gradovima Nemačke, a onda i u zemljama Beneluksa. Pre toga “zagrevaće” se na domaćem terenu. Imaće klupske svirke, gostuju jednom mesečno u beogradskog “Muha baru”, 20. oktobra su smederevskom klubu…

Uzavrela atmosfera na koncertu benda „Gogol Bordello“: Hvala Beograde!

Ovaj urbani romski bend kreirao je sopstveni muzički stil, koji su zapadni kritičari nazvali Rock’n’Roma. Svirali su na brojinim festivalima poput Roskildea u Danskoj; Fuzion Festival u Berlinu; Pepsi Sziget Festival u Budimpešti; Exit u Novom Sadu…
Bend je osnovan 2006, a članovi su: Dragan Ristić (gitara, glavni vokal); Bojan Vasić (violina); Marko Ćurčić (bas); Dušan Gnjidić (bubnjevi); Aleksandra Veljković (vokal); i Rade Arsenović (harmonika).

Engleskinja „ukrala“ romski biser

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde