Kafanski hit “Ne verujem ja” Peđe Medenice i “Amadeus benda”

0
492

Članovi “Amadeus benda” snimili su sa Peđom Medenicom zajedničku pesmu – “Ne verujem ja”. Momci koji pune klubove odlučili su da udrže snage i ukrste glasove sa folk pevačem. I tako je nastao pravi kafanski hit. Objavili su i spot, koji su snimali još sredinom jula.

amadeus bend peđa medenica ne verujem ja spot foto: promo“Amadeus bend” se publici ovog puta predstavio u potpuno drugačijim svetlu i muzičkom maniru. Sudeći po prvim reakcijama slušalaca, odlično su se snašli u pravoj kafanskoj, meraklijskoj pesmi. Autori muzike i teksta su Bojan Boki Stanimirović i Đorđe Novaković, dok je za aranžman bio zadužen Endži Mavrić. Spot je rađen u Bačkoj Palanci, a režirao ga je Goran Šljivić.

Osnovci iznenadili „Amadeus bend“

– Mislimo da su Peđa Medenica i Džaja izneli ovu pesmu sa puno emocija, jer smo svi živote proveli i još provodimo po kafanama sa našim ljudima. Ovo je tipična numera koja će se pevati baš po kafanama. Ono što je na nas ostavilo utisak je druženje tog dana sa Peđom Medenicom na snimanju spota do kasno u noć. Kamerama nije bilo dozvoljeno da snimaju! Sada smo potpuno sigurni da je on veliki čovek, pevač i da ga narod baš zato voli – rekli su momci iz “Amadeus benda”.

amadeus bend peđa medenica ne verujem ja spot foto: promoA u spotu – zadimljena kafanska atmosfera, sastavljeni stolovi, alkohol, tamburaši… I Medenica i Džaja, koji sede, nazdravljaju i pevaju.
– Pesma je malo atipična za nas, ali uprkos tome, želimo da publici ponudimo nešto novo i drugačije. Verujem da će se ova saradnja dopasti svima koji vole prave kafanske tamburaše – rekao je Bojan Tasić Džaja, frontmen „Amadeus benda”.

Aleksandra Kovač otpevala još jedan narodnjak i posvetila ga „južnjacima“

– Do naše saradnje došlo je sasvim slučajno. Bio sam u kafani kada sam čuo tu pesmu i “na prvu” mi se dopala. A, kada sam čuo da je radio Boki, klavijaturista „Amadeusa”, odmah sam mu poslao poruku. Samo me je pitao da snimamo duet, a ja sam rekao: „Sa zadovoljstvom” – rekao je Medenica.

Ostaje samo da publika zavoli pesmu i uvede je tamo gde se i dešava radnja – u kafanu!

Zgodni Amerikanac snimio „Srpkinju“

Inače, krajem prošle godine “Amadeus bend” je posle 15 godina promenio izdavačku kuću, i iz “Siti rekordsa” prešao je u “Grand”.

Evo i teksta pesme “Ne verujem ja”

Kad se setim stare kuće…
Vatra gori suvo pruće
Još sve odzvanja
U snu mi se tvoj lik javi
Pa mi krene mamurluk u glavi
Sve se tešim ja
Da si nesrećna.

Još to priča varoš cela
Da me tada nisi htela
Da si pobegla
To ne zna ni tvoja mati
Drugom su te hteli dati
Znamo ti i ja
Šta je istina.

Refren:
Ne verujem ja
Laže sudbina
Da ga voliš više nego mene
Da ti suza nikada ne krene
Ne verujem ja
Da si prebolela
Kad se jutrom s njime srećna budiš
Da l’ se sama svojoj sreći čudiš
Da l’ poludiš.

Kad kaldrmom vetar dune
Kad se smrači kiša sune
Redom krenem ja
Muzika me samo prati
Prorade mi svi inati
Budim pošten svet
Neka je proklet

Zalutaću jedne noći
Pod prozore tebi doći
Pa nek zapuca
Taj što tvoje snove čuva
Nek zna da si ljubav prva
Uvek ostala
Prva i poslednja.

D. D. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde