Novi “gusarski” hit “Lačnog Franza” – “Kad smijem se u snu”

0
312

Nova, letnja pesma kultnog slovenačkog benda “Lačni Franz” kroz gusarske refrene odaje na koji način mogu se obistiniti želje skrivene. Autor muzike i teksta je Zoran Predin, a aranžman potpisuje cela grupa.

– Skoro svaka devojka mašta o tome, kako će jedne noći doći pravi gusar po nju, odvesti je na svoje ostrvo sreće i tako spasiti od dosade. Kroz “gusarske” refrene odajemo način na koji se to može obistiniti – objasnio je ideju za novu pesmu “Kad smijem se u snu”, Zoran Predin, frontman “Lačnog Franza”.

lacni-franz070717 Kad smijem se u snuUz muzičkog producenta Aneja Kočevara, koji je producirao i njihov povratnički album “Svako dobro”, u Sick Bastard studiju snimljena je nova pesma “Kad smijem se u snu”. Punokrvni rok ritam deluje snažno već od prvog takta. Tako odudara od tipičnih ležernih numera kakve se obično plasiraju tokom letnjeg perioda. Čak i kad je u pitanju ljubavna tematika, Predin za “Lačni Franz” piše tekstove u kojima se oseti duhovitost i određena ironija.

Novi singl predstavlja nastavak rada čuvenog slovenačkog, pomlađenog “Lačnog Franza”, koji se pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina vratio na scenu prošle godine, i to nakon pauze od 22 godine. Koncertom u Tvornici lane opravdali su status jednog od najglasovitijih regionalnih sastava na kojem je Predin poletno, ali čvrsto vodio publiku kroz 30 godina karijere sa hitovima koje su povezivali staro i novo vreme, započeto odličnim albumom “Svako dobro”.

Podsetimo, u grupi su pored Zorana Predina i Anej Kočevar – bas, Luka Čadež – bubnjevi, Boštjan Artiček – klavijature, Tine Čas – gitara. “Lačni Franz” biće gosti banjalučkog Demofesta i održaće koncert 21. jula na tvrđavi Kastel. Pre toga, 14. jula, Predin će nastupiti u Rovinju na Jazz Festivalu, gde će zajedno sa Matijom Dedićem održati koncert u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj (ex-TDR).

KADA SMIJEM SE U SNU

Nemoj da me budiš kada smijem se u snu.
Jedino te mogu spasit dok nas snovi čuvaju.
Nemoj da me budiš kada smijem se u snu.
Samo tako mogu doći. Ostavi ključ na prozoru.
Jer nije lako ni u snu ispunit želju skrivenu.
Jedne tihe ljetne noći ispod tamnih oblaka.
More čudno šuti. Nema valova.
Moja sjena drži nož u zubima.
Samo tako mogu doći. Ostavi ključ na prozoru.
Jer nije lako ni u snu ispunit želju skrivenu.
Otimam te, da te spasim jave dosadne.
Taj sam crni gusar o kojem si maštala.
Neka nas do jutra milovanja zarobe.
Molim nemoj da me budiš kada smijem se u snu.
Jedino te mogu spasit dok nas snovi čuvaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde