“Kad padnu mostovi” snimili “Komuna”, Kiki, Tifa, Predin, Zele

0
492

Nova grupa “Komuna” snimila je zajedničku numeru sa poznatim muzičarima iz regiona, za koju je urađen i spot. Pesma nosi snažnu poruku.

Komuna Kada_Padnu_Mostovi_Pesma “Kad padnu mostovi” prvi je singl novog benda “Komuna” koji pored osnivača Mirka Šenkovskog Geronima čine virtuozi na gitarama Dragomir Herendić Dragianni i Emir Hot, klavijaturista Igor Matković iz „Crvene jabuke“, bas gitara Zvijezdan Marjanović koji nastupa sa Matijom Dedićem, te bubnjar Damir Bumbar Sinanović iz „Bolera“.

Na njihovom prvom singlu gostuju velika regionalna muzička imena Kiki Lesendrić, Mladen Vojičić Tifa, Sead Zele Lipovača, Toni Janković i Zoran Predin. Produkciju pesme potpisuje jedan od najboljih rok producenata u regiji Dejan Orešković. Mastering je rađen u studiju “Metropolis” u Londonu, a radio ga je John Davis; producent koji inače radi sa grupom “U2”.

Spot potpisuje reditelj Mario Šulina i njegova produkcija “Nova”. Oni su na terenu tokom snimanja imali veliku pomoć Dalibora Mrdića iz “Invenio filmsa” i Samira Geke.

– Odlučili smo se za ove muzičke goste, jer pesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima. Osetio sam potrebu da to sa nama kažu ljudi sa autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namerom urađen sa jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca. Ali, takođe, i sa nadom u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i celog čovečanstva – rekao je za Radio Sarajevo Šenkovski, i dodao da je prvi album “Komune” već na pola urađen.

E.A. / Izvor: Radio Sarajevo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde