“Južni vetar” duvao snažno u Južnoj Kaliforniji

0
157

U noći između četvrtka i petka u prepunojsali WGA-a (Writers Guild of America), holivudskoj publici je premijerno prikazan film “Južni vetar”, reditelja Miloša Avramovića.

Pocetak premijere u dvorani Writers Guild of America "Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji
Početak premijere u dvorani Writers Guild of America

Svečanu projekciju, koju je sa oduševljenjem pratilo više od 400 gledalalaca, organizovale su Američko-srpska asocijacija za prosperitet iz Kalifonije i disributerska kuća “Art Vista” iz Beograda.

Muzika iz “Južnog vetra”: “Mače” izvode Marlon Brutal i Juicea
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji
Dr. Rad Radulović, sponzor premijere, Sonja MIlenović dopisnik RTS-a iz Holivuda, Marina Švabić, predsednik organizacije ASAP i organizator premijere, Tamara Mališić, ASAP koordinator, Marija Karan, glumica

Nakon projekcije priređen je koktel pod sponzorstvom firme Jaguar-Landrover. Među mnogobrojnim zvanicama na crvenom tepihu našli su se i holivudska glumica srpskog porekla Lolita Davidović sa suprugom Ronom Šeltonom, rediteljem i scenaristom; glumica Marija Karan; glumica i voditeljka Nina Seničar; Nenad Sekulić, direktor distributivnog centra Jaguar-Landrover iz Santa Monike; glumice Jelena Mrđa i Ana Stojanović; reditelj Mihajlo Stanić; glumac  i producent Aleksandar Filimonović; producenti Majkl Breverman i Džeri Katel; maneken Andrej Bikić; doktor Rad Radulović sponzor premijere; kao i mnogi uspešni predstavnici srpske dijaspore koji žive u Južnoj Kaliforniji.

Miloš Biković nagrađen na filmskom festivalu u Irskoj
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji
Glumica i voditeljka Nina Seničar

Projekcija filma “Južni vetar” u centru filmske industrije, usledila je posle uspešnog prikazivanja u Njujorku, Torontu i Čikagu. Održana je u čuvenoj sali Udruženja scenarista Amerike, u kojoj su inače u toku predstavljanje filmova koji su se našli u trci za nominacije za nagrade Oskar i Zlatni Globus.  

ODUVAJMO PIRATERIJU: Bioskopska karta za “Južni vetar” samo 150 dinara
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji
Ron Šelton, Lolita Davidović, Tamara Mališić i Nenad Sekulić

– Za nas u dijaspori ovo je više od projekcije. To je prilika da budemo u kontaktu sa našim umetničkim ostvarenjima, ali i da podržimo našu kulturni ponudu. Ovaj fim je brutalna stvarnost života u Srbiji, ali i ocrtava sve naše osobine koje nas čine posebnim. Projekcijom u WGA obnovili smo rad naše organizacije A.S.A.P. koja je posvećena negovanju saradnje među našim ljudima. A, samim tim i očvršćavanju našeg nacionalnog korpusa – kaže Marina Švabić, predsednik Američko-srpske asocijacije za prosperitet i organizator projekcije.

Valter fest: Najbolji film “Južni vetar”, Miloš Biković najbolji glumac
Puna sala Writers Guild of America
Puna sala Writers Guild of America

Inače, A.S.A.P. je neprofitna organizacija stara preko 20 godina. Ponovo je zaživela prošle godine sa namerom da bude online i offline platforma, koja služi mreži naših sunarodnika i omogućava objedinjavanje pripadnika srpske dijaspore nastanjenih u Kaliforniji.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde