“Jutro će promeniti sve”: Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra

0
111

TV serija “Jutro će promeniti sve” osvojila je  simpatije gledalaca, a svi zainteresovani mogu sada da pogledaju zanimljivu izložbu fotografija u Beogradu o njoj.

"Jutro će promeniti sve": Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra
Foto: FCS

Posetioci Dvorane Kulturnog centra Beograda u prilici su da posete foto-izložbu na temu serije “Jutro će promeniti sve”. Autorka izložbe je Aleksandra Milić, a u DKC-u možete pogledati fotografije prizora iz serije i sa snimanja. Ulaz je slobodan, a tajanje izložbe je zbog velikog interesovanja posetilaca produženo do nespecificiranog datuma.

RTS poklanja internet premijeru prve epizode serije „Jutro će promeniti sve“

– U Dvorani kulturnog centra Beograda, gde se odvijala premijera prve tri epizode TV serije “Jutro će promeniti sve” postoji vrlo zanimljiv izložbeni prostor koji nam je ponuđen za prezentaciju. Tako je nastala donekle neuobičajena izložba, i ona je za cilj imala promociju nove serije, a za temu njen nastanak, proces stvaranja i sadržaj – objašnjava za FCS Aleksandra Milić okolnosti pod kojima je ova izložba nastala.

"Jutro će promeniti sve": Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra
Aleksandra Milić, Foto: FCS

– Postavka ove izložbe je za mene predstavljala poseban izazov jer sam od samih početaka saučestvovala, bila deo ekipe i svedok ogromne stvaralačke energije mladih ljudi. Bilo mi je izuzetno teško da sažmem i prikažem svo to mnoštvo bujajućih ideja, entuzijazam i sve proživljeno, u jednu, ipak, ograničenu i skučenu formu kakva je forma izložbe – dodaje autorka.

JOVANA STOJILJKOVIĆ: Gluma je moj način izražavanja i učestvovanja u ovom svetu
"Jutro će promeniti sve": Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra
Foto: FCS

Odabrano je sedamdesetak fotografija koje u prvom delu izložbe predstavljaju samu seriju, odnosno kadrove kojima se nagoveštavaju profili likova, radnja i stil. U svom drugom delu izložba se bavi živopisnim procesom stvaranja i svim onim što se dešavalo na setu, iza kamere. Treći deo je najmanji po obimu, ali ne i po značaju, jer se bavi “velikim brojevima”.

– Naime, negde pred sam kraj snimanja kada smo počeli da svodimo račune i podvlačimo crtu, pojavili su se brojevi. A, koji su na najrečitiji način pokazali o kakvom ogromnom obimu rada je ovde reč. Kada pričamo o seriji “Jutro će promeniti sve” mi govorimo o preko 250 lokacija; preko 200 profesionalnih glumačkih angažmana; 40 epizoda; i sve to u 120 snimajućih dana. Ideja mi je bila da u ovom delu izložbe kroz matematički prikaz, odnosno statistiku serije, pokažem sav entuzijazam, požrtvovanje i profesionalizam sa kojim je ekipa radila. Sigurna sam da se ta energija prenela na samu seriju i da će je i gledaoci prepoznati – otkriva Aleksandra.

„Svi smo mi iz istog filma“: Publika iz regiona snimila prvi vertikalni film
"Jutro će promeniti sve": Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra
Foto: FCS

Autori fotografija su direktori fotografije serije (Igor Marović; Aleksandar Karaulić; i Dušan Grubin), iz čijih su sirovih snimljenih materijala vađeni takozvani “stilovi” koje je Aleksandra Milić potom obrađivala za štampu, dok je autorka fotografija sa seta mlada koleginica Emilija Gajić.

"Jutro će promeniti sve": Izložba fotografija u Dvorani kulturnog centra
Foto: FCS

Serija “Jutro će promeniti sve” emituje se od 8. oktobra na Prvom programu RTS-a. I to četiri dana u sedmici: ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom (22h). Serija je dostupna i u okviru multimedijalne internet platforme RTS Planeta. Do sada se emitovane epizode mogu pogledati preko računara, tableta i mobilne aplikacije na IOS i android telefonima.

E. A. / Izvor: FCS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde