Julijana Vincan i Željka Milošević: “Shallow” i “Samo jednu ljubav imam” uz magiju harfe i vokala

0
139

Zanimljive obrade pesama mnoge muzičare su približile budnom oku javnosti. Veliki broj izvođača kako domaće, tako i strane muzike, upravo su na taj način dobili odskočnu dasku i vinuli se u sam vrh muzičke scene. Neki su se upisali u istoriju muzike zahvaljujući kreativnosti, koju su upleli u interpretaciju određenog umetničkog dela.

Julijana Vincan i Željka Milošević: "Shallow" i "Samo jednu ljubav imam" uz magiju harfe i vokala
Željka i Julijana, Foto Mrvica

Jedan interesantan primer je i Julijana Vincan, koja na svom YouTube kanalu postavlja, kako sama kaže, “kreativne obrade manje ili više poznatih domaćih i stranih numera”. Ona je zajedno sa harfistkinjom Željkom Milošević snimila kreativnu obradu pesme “Shallow” iz filma “A star is born” (Zvezda je rođena), kao i “Samo jednu ljubav imam” Vlade Divljana.

“Wonder Strings”: Pop i rok hitovi u klasičnoj dimenziji

Julijana Vincan ima tri zanimanja – novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka, i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

– Bavim se pevanjem i muzikom uopšte od malena. Trebalo mi je šest godina da krenem da snimam nešto za svoju dušu i postavljam to na YouTube. Pevala sam do sada u raznim, divnim bendovima. To su “Himera”, “The Bite”, “ABBA Real Tribute Band”, “Dea Dia”, a trenutno sarađujem sa Zijom u grupi “Valentino”. Sada, kada sam sakupila više hrabrosti i iskustva, počela sam jednostavno da uživam u muzici koju volim, na način na koji ja to želim. Ovo mi donosi neizmernu sreću i jako me ispunjava – kaže Julijana.

“Paper Animals” numerom “Division” najavljuje album
Julijana Vincan i Željka Milošević: "Shallow" i "Samo jednu ljubav imam" uz magiju harfe i vokala
Foto: Mrvica

Željka Milošević je Kragujevčanka koja živi i radi u Beogradu, Novom Sadu i Somboru. Nastavnik je uskostručnih predmeta u okviru smera “Dizajn zvuka” u Srednjoj muzičkoj školi. Aktivno se bavi sviračkim poslom i edukacijom harfe, vodi četiri udruženja koja se bave kulturom i umetnošću, a koja su najviše fokusirana na neformalnu edukaciju i rešavanje socijalnih problema kod mladih.

Prva pesma koju je Julijana objavila u svojoj produkciji je “Shallow” koju u originalu izvode Lejdi Gaga i Bredli Kuper u filmu “A star is born”. Sledeća, i mnogima omiljena interpretacija, je pesma Vlade Divljana “Samo jednu ljubav imam”. Video spotove je zabeležio Željko Kovačević (Foto Mrvica).

Atrakcija iz Indonezije: Tinejdžerke sa hidžabom praše metal

– U videima koje planiram da snimam vodiću računa o raznim detaljima, kao što su ambijent, stil, izgled, emocija, zvuk. Pažljivo biram muzičare sa kojima sarađujem i uvek će to biti ljudi kojima se divim. Uživam u ovome što radim i vreme će pokazati da li i drugi uživaju u mom stvaralaštvu – kazala je Julijana.

PR


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde