Pozorište na Terazijama: Jubilej mjuzikla “Producenti” – 100. izvođenje

0
278

U subotu 10. marta u Pozorištu na Terazijama biće jubilarno, stoto izvođenje mjuzikla “Producenti”. Ova predstava već godinama se gleda na kartu više i slovi za “pozorišni blokbaster”.

preducenti- jubilej mjuzikla
Foto: Pozorište na Terazijama

Jubilej mjuzikla “Producenti” je vredan pažnje. U ovom ostvarenju je jedan od najboljih glumaca ovih prostora, Nebojša Dugalić, pokazao majstorstvo i u ovom žanru. Inače, predstava je premijerno izvedena februara 2011. Režiju potpisuje Jug Radivojević, na tekst i muziku Mela Bruksa i Tomasa Mihena. Koreograf je Igor Barberić. U “Producentima” učestvuju hor, orkestar i balet Pozorišta na Terazijama. A, u glumačkoj podeli su i Slobodan Stefanović, Milan Antonić, Jelena Jovičić/Ivana Popović, Rade Marjanović i Miroljub Turajlija.

Pozorište na Terazijama: Poslednje izvođenje predstave „Dva mirisa ruže“
preducenti- jubilej mjuzikla
Foto: Pozorište na Terazijama

Ovaj u svetu proslavljen naslov premijerno je izveden na Brodveju 2001. godine i od tada obara brojne rekorde u gledanosti ali i zaradi. Višestruko proglašavan predstavom sezone na Brodveju, ovaj mjuzikl je oborio rekord i u broju osvojenih Tony nagrada (čak 12), koje je 37 godina držala predstava “Hello, Dolly!”. Izvodi se na više od 15 svetskih jezika, a od 2011. i na srpskom.

Srpski glumac Slobodan Stefanović u bolivudskom filmu glumi albanskog narko bosa
preducenti- jubilej mjuzikla
Foto: Pozorište na Terazijama

Predstava je nastala je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine, a rimejk iz 2005. godine (Broderik, Lejn i Turman) još više je doprineo planetarnom uspehu.
– “Producenti” su savršena glumačka, igračaka i pevačka konstrukcija koja podrazumeva vrhunsku produkciju i organizaciju. I to, kako na sceni, tako i iza nje. Stoga su “Producenti” za Pozorište na Terazijama, istinski test mogućnosti svih sektora ove kuće. A i poziv publici na jednu sasvim novu vožnju u sigurnom pravcu – rekao je Željko Jovanović, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde