Jubilej mjuzikla “Grk Zorba” – 100. izvođenje 21. januara

0
126

“Grk Zorba” je zasnovan na dramaturškom predlošku Predraga Perišića rađenom prema romanu Nikosa Kazancakisa “Život i vremena Aleksisa Zorbasa”, posvećenom neobičnom junaku Zorbi, burnom životu ovog pustolova, koji na svoj način traga za smislom života.

Grk Zorba Pozorište na Terazijama 100. izvođenje
“Grk Zorba”, Foto: Pozorište na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama, u nedelju 21. januara, mjuzikl “Grk Zorba” biće izveden jubilarni 100. put!
Premijera predstave, koja je rađena u koprodukciji sa Budva Grad Teatrom, bila je u julu 2011. u Budvi. A, u oktobru iste godine i u Beogradu. Mjuzikl je režirao Mihailo Vukobratović, a u njemu učestvuju hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. Uloge tumače Desimir Stanojević (Zorba); Slobodan Stefanović (Džejson); Ljiljana Stjepanović (Madam Beatris); Kristina Savić (Marija), Vladan Savić (Kiros) i drugi.

Pozorište na Terazijama: Poslednje izvođenje predstave „Dva mirisa ruže“

Grk Zorba Pozorište na Terazijama 100. izvođenje
“Grk Zorba”, Foto: Pozorište na Terazijama

– Dramatizacija romana Nikosa Kazancakisa koju je uradio Predrag Perišić, dovoljna je inspiracija i ubedljiv povod za scensku analizu ove priče. Ima, međutim, nečeg neobičnog u ličnosti tog junaka koji nije sitni preverant, igrač na malom prostoru ili neko ko vreba priliku da se okoristi. Zorba je junak širokog poteza, on u sebi miri neobuzdanu prirodu pustolova i nekoga ko može uploviti u mirnu luku. On je umetnik života koji je u stanju da, kada ga ponese emocija, i sebe iznenadi. U našoj priči Zorba jeste neobičan junak, ali je netipičan. I zbog toga što pored njega i te kako ima mesta za ostale – rekao je Vukobratović.

Grk Zorba Pozorište na Terazijama 100. izvođenje
“Grk Zorba”, Foto: Pozorište na Terazijama

Srpski glumac Slobodan Stefanović u bolivudskom filmu glumi albanskog narko bosa

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde