Jubilarno 150. izvođenje predstave “Sokin i Bosina”

0
201

U Zvezdara teatru (Milana Rakića 38) u sredu 29. novembra predstava “Sokin i Bosina” biće pred publikom izvedena 150. put!

sokin-i-bosina- zvezdara teatar vesna stanković, ljiljana blagojević viktor savić kalina kovačević
Foto: Zvezdara teatar

Predstava “Sokin i Bosina” dr Milice Konstantinović, a u režiji Juga Radivojevića, slavi veliki jubilej – svoje 150. izvođenje! Tokom godina je zasmejavala i radovala publiku. U sjajnom glumačkoj ekipi su Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković, Kalina Kovačević, Viktor Savić/Miloš Đorđević. Oni su ovu smešnu priču, iz izvođenja u izvođenje, svaki put na novi način dočaravali gledaocima.

Ljiljana Blagojević i Igor Galo dobitnici nagrade Zlatni platan

sokin-i-bosina- ljiljana blagojević
Ljiljana Blagojević igra Bosu sa Romanije, majku mladoženje, koja je po zanimanju drvoseča, Foto: Zvezdara teatar

Povodom ovog jubileja Ljiljana Blagojević je izjavila:
– Retki su trenuci kada se slave ovakvi jubileji. Treba da se u jedno slože kvalitet predstave, želja publike da je gleda, želja pozorišta da je neguje i održava. Pozorište je prelepo. Svaki trenutak u teatru je praznik, svejedno da li ste u publici ili na sceni. A ovakvi datumi su praznik nad praznicima, crveno slovo u našem pozorišnom i životnom kalendaru – 150. puta! Uvek pred prepunom salom, bilo da je u Kanadi, Australiji, Evropi ili čuvenoj Zvezdari. Uvek uz burne aplauze i salve smeha. Tako i ovaj stopedeseti put, tako i ubuduće.

Predstava „Voz“ 100. put pred publikom za početak sezone Zvezdara teatra

sokin i bosina zvezdara teatar Ljiljana Blagiojević i Kalina Kovačević
Majka i ćerka zajedno na sceni, Ljiljana Blagojević i Kalina Kovačević, Foto: Zvezdara teatar

Predstava “Sokin i Bosina” na duhovit način predstavlja probleme koji nastaju u porodičnom okruženju kada tašte i svekrve reše da daju savete; traže od vas da pratite njihove želje i očekivanja; i da ostvarujete njihove životne potrebe. I to je sve u redu kada ne morate da ih gledate svakog dana. Ali… Zamislite šta se desi kada reše da vas posete. Na jedan vikend. Ili čitav život.

VOJA BRAJOVIĆ: Kič, šund i kvazizabava su danas zatrpali svet

sokin-i-bosina- viktor savić i kalina kovačević3
Mladenci u predstavi, Viktor Savić i Kalina Kovačević, Foto: Zvezdara teatar

Ljiljana Blagojević igra Bosu, svekrvu, majku mladoženje. Ona je sa Romanije, a po zanimanju drvoseča. Njena prija Sofija, koju tumači Vesna Stanković, je razvedeni diplomirani ekonomista iz Novog Sada. Bez staža je, ali uspešno je živela život od alimentacije koju je dobijala za ćerku. Pomodarka je u duši. Kalina Kovačević tumači lik Juce, Sofijine ćerke. Po zanimanju je pijanista, ali nema posla pa vozi kamion. Viktor Savić igra Stojka, Bosinog sina, po zanimanju je baletan u pozorištu.

„Hipnoza jedne ljubavi“ 50. put pred publikom 5. novembra

Odlična glumačka ekipa, sjajan reditelj i energija čine ovu tako poznatu priču svežom i novom. A, publika prilikom svakog izvođenja nestrpljivo iščekuje rasplet ove situacije.

PR

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde