Jovan Maljoković objavio etno-džez album “Duša tanana”

0
542

Poznati džez saksofonista, kompozitor i aranžer je sa svojim bendom i gostima realizovao zanimljivo diskografsko izdanje.

Jovan Maljoković
Foto: Printskrin YouTube / PGP RTS

Jovan Maljoković i njegov “Balkan Salsa Band” objavili su album “Duša tanana”. Na ovom izadnju nalazi devet autorskih kompozicija u etno-džez maniru. Izdavač je PGP RTS.
– Veoma mi je drago da su mi se u ovoj muzičkoj priči pridružili i dragi gosti Nenad Milosavljević, Dušan Svilar i Nikola Rokvić. Oni su svojim glasovima doprineli da pesme zvuče baš onako kako sam želeo. Tananosti ovog albuma doprineo je u velikoj meri i autor većine tekstova, inače moj Valjevac, Dejan Ivanović – rekao je Jovan Maljoković.

Bend „Inner Circle“ na otvaranju Nišville Jazz Festivala 2018

Jovan Maljoković Album je snimljen u studiju Mikija Todorovića, a učestvovali su dugogodišnji saradnici i članovi benda Jovana Maljokovića: Ivan Ilić; Goran Potić; Slaviša Pavlović; Miodrag Maljoković; Nemanja Banović; Anđelka Simić; i Jelena Theunisz. Za dizajn omota je zaslužna Tanja Kuburović.
– Etno muzika je naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama. To je mogućnost za ljude širom sveta da se bolje razumeju. Kao što svaka regija ima svoju specifičnu kuhinju, ona ima i svoj specifičan “muzički sos” – rekao je Maljoković u jednom intervjuu.

Album „Innate“ niškog benda „Eyot“ objavljen u Japanu

Naslovnu numeru otpevao je Nenad Milosavljević (Neša Galija), a spot su uradili Vlada Petrović i Bojana Andrić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde