Kad Josipa Lisac zapeva sevdalinku “Omer beže”

0
291

Muzička diva Josipa Lisac pored koncerta 14. februara u beogradskom Sava centru kojim slavi 50 godina karijere, jubilej je obeležila nedavno i CD kompilacijom “Posve slobodna (saradnje i etno)”. Na izdanju su se prvi put na jednom mestu našle njene zapanjujuće izvedbe narodnih pesama.

josipa-lisac-foto-mare-milin
Foto: Mare Milin

Na kompilaciji “Posve slobodna” (Croatia Records 2017), između ostalih, nalaze se Josipine maestralne izvedbe sevdalinki “Omer beže” i “Niz polje idu babo sejmeni” iz 1974. godine. A, tu je i “Đelem, đelem” koju je snimila sa legendarnim Šabanom Bajramovićem i bendom “Cubismo”.

Josipa Lisac završava slavljeničku turneju u Sava centru na Dan zaljubljenih

– Moj tata je imao singlice Nade Mamule i Zaima Imamovića. Iščeprkala sam to kao dete i onda ti to negde ostane zapisano. Sevdalinka, to je izuzetno kvalitetno, izuzetno teško za pevanje. Esma Redžepova je, recimo, isto fantastična. Jako puno puta smo se susretale i lepo pričale o muzici. “Čaje šukarije” to je meni fantastično! – izjavila je Josipa.

Josipa Lisac FB
Foto: Facebook / Josipa Lisac

Priznaje da je još negde od sredine sedamdesetih godina želela da snimi jedan etno album, ali da se sticajem okolnosti to nije desilo. Umesto toga je imala samo povremene izlete u svet tradicionalne muzike.

Josipa Lisac proslavila 50 godina karijere i promovisala album

– Evo, do dana današnjeg nisam to napravila. I onda sam počela razmišljati možda ni ne treba, ako tako dugo nisam, možda nije bilo suđeno. Mada, još ima vremena. Ali, dotaknula sam to – kaže Josipa.

Josipa Lisac FB
Foto: Facebook / Josipa Lisac

Prepoznatljiva je po pop-rok hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja” i “Danas sam luda”, Josipa Lisac slavljeničku turneju povodom 50 godina karijere simbolično završava koncertom 14. februara 2018. godine u beogradskom Sava centru. Pevačica je turneju bila započela na prošli Dan zaljubljenih upravo u Sava centru, koji je bio rasprodat desetak dana unapred.

JOSIPA LISAC: Ni danas ne razmišljam koliko ću love zaraditi od muzike

Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dana zaljubljenih u Sava centru koštaju 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara. Mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde