Muzička diva Josipa Lisac proslavlja 70. rođendan u Sava centru

0
65

Beogradska publika imaće prilike da uživa u glasu i pesmama poznate pevačice za Dan zaljubljenih.

Muzička diva Josipa Lisac proslavlja 70. rođendan u Sava centru

Muzička diva Josipa Lisac održaće 14. februara (20,30h) koncert u Sava centru. Pevačica proslavlja svoj 70. rođendan, ali je njoj bitnije što će tog dana biti još jedna prilika da se ponovo sastane sa beogradskom publikom u regionalno prestižnoj dvorani.

JOSIPA LISAC: Ni danas ne razmišljam koliko ću love zaraditi od muzike

– Ambijent je lijep – prekrasna dvorana Sava centra. No, to je dekoracija. Najvažniji su ljudi, najvažnija je energija, spoj prijateljstava kroz muziku, što se rađalo i njegovalo godinama. Uvijek je to najvažnije. Publiku i mene povezuje obostrano poštovanje. I mnoge nove generacije su pristigle. A ja sam ih zagrilila i oni su mene zagrlili! – kaže Josipa Lisac.

Ulaznice za ovaj koncert već su u prodaji i koštaju 1.800; 2.100; 2.500; i 2.800 dinara. Mogu se kupiti na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

Josipa Lisac proslavila 50 godina karijere i promovisala album

Kako u poslednje vreme Josipa smanjuje intenzitet i broj nastupa (održi ih najviše desetak godišnje), koncert u Sava centru biće jedinstvena prilika za sve njene obožavaoce iz Beograda, ali i brojnih drugih gradova i mesta, pa čak i zemalja regiona, da dođu i uživaju u bogatoj lepezi pesama njene fascinantne karijere. U pedesetak godina rada za pevačicu divu je bila i ostala “apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991)”. On je za nju napravio “najljepše pjesme koje žive i danas, i antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973)”.

Kad muzička diva Josipa Lisac zapeva sevdalinku “Omer beže”

Od samog početka je unikatna, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila. Josipa i danas nastoji uživo sa svojim pratećim bendom da ponudi neka nova čitanja bezvremenih hitova kakvi su “Magla”; “Hir, hir, hir”; “Gdje Dunav ljubi nebo”; “Boginja”; “Danas sam luda”…

– Recimo, “Magla” svaki put drugačije traje, malo se zaigraš, zaneseš, drugačiji je solo… Neko će reći pjesma se jako puno promijenila. Nije se pjesma promijenila, već aranžman… Ja pjesmu mogu pjevati sama, u pratnji jednog ili pet instrumenata, uz simfonijski orkestar… Glazbenici sa kojima surađujem su otvoreni, tako da ništa neće biti isto, a možda se negdje nešto i ponovi. Muzička sloboda i igra na sceni su bitni – objašnjava Josipa.

“Hladno pivo” i Josipa Lisac: Spot za “Soundtrack za život”

Početkom jula muzička diva je održala svoj najveći samostalni koncert u Zagrebu u poslednjih desetak i više godina, na rasprodatom stadionu “Šalatu” pred više od 4.000 posetilaca. Kako su pojedini mediji opisali bila je to “čarobna ljetna večer i koncert za pamćenje”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde