Josipa Lisac proslavila 50 godina karijere i promovisala album

0
307

Josipa Lisac obeležila je u Zagrebu 50 godina karijere uz svoje saradnike i sestru Mirjanu.

proslava 50 godina karijere Josipa Lisac
Slavljenica na proslavi jubileja i promociji albuma, Foto: Marko Šolić / Facebook / Josipa Lisac

U zagrebačkoj cafe galeriji Velvet jedna od najcenjenijih pevačica u regionu obeležila je u krugu prijatelja i saradnika 50 godina karijere, 25 godina tradicionalnih koncerata u čast Karlu Metikošu, i predstavila novi album “Posve slobodna (suradnje i etno)”.

JOSIPA LISAC: Ni danas ne razmišljam koliko ću love zaraditi od muzike

Josipa Lisac je jedinstvena pojava na estradnoj sceni regiona. Glas, stas, stil kojim sve uvek iznova oduševljava i inspiriše… Na proslavu njenog jubileja okupilo se mnogo poznatih gostiju – Nina Badrić, Siniša Škarica, Alfi Kabiljo, članovi grupe “Hladno pivo” i mnogi drugi. A, uz slavljenicu je bila i njena mlađa sestra Mirjana, koja veoma liči na pevačicu.

50 godina karijere Josipa Lisac FB
Josipa u društvu prijatelja i sardnika, Foto: Marko Šolić , Facebook / Josipa Lisac

Tokom pet decenija na sceni, Josipa je pokazala da joj nijedan muzički žanr nije stran. Uvek je bila spremna i da sarađuje sa kolegama. Album “Posve slobodna (suradnje i etno)”, koji je Croatia Records objavila pre nekoliko dana, donosi upravo neke od njenih najboljih saradnji. Između ostalog, to su “Kao mir” sa grupom “Boa”, “Rušila sam mostove od sna” sa Dinom Dvornikom, ali i novije – “Vino noći” sa Nenom Belanom i “Fiumensima”; “Tebi putujem” sa “Chui” bendom.

Glumac Josip Pejaković sa bajkerima i rokerima u spotu „Zauvijek mlad“

proslava 50 godina karijere Josipa Lisac
Album “Posle slobodna (suradnje i etno)”, Foto: Marko Šolić , Facebook / Josipa Lisac

Na proslavi je bila i Lidija Bajuk, sa kojom je Josipa otpevala pesmu “Ne m’ je vola”, a nalazi se na CD-u sa etno kompozicijama. Inače, novi album treći je nastavak antologije koji se nadovezuje na već objavljene box setove “Original album collection 1 & 2”.

rasprodati koncerti u Zagrebu Josipa LisacPevačica je ove godine održala slavljeničku turneju širom regiona. Predstoje joj tradicionalni koncerti u Zagrebu, “U čast Karla Metikoša”, 10. i 14. decembra u “Lisinskom”, za koje su ulaznice odavno rasprodate. Taj spektakl je posvetila pokojnom suprugu, koji je preminuo 10. decembra 1991. godine.

Josipa Lisac završava slavljeničku turneju u Sava centru na Dan zaljubljenih

– Karlo me je stvorio ovakvu kakvu me volite i poštujete! – rekla je slavljenica na proslavi. Ona je u emotivnom govor koji je održala istakla da je sa Karlom provela najlepše dane u životu.

Tokom proteklih pola veka Josipa je osvojila brojne nagrade, od kojih čak 17 Porina – prestižnog hrvatskog priznanja. Vlasnica je brojnih evergrin hitova poput “Magla”, “Danas sam luda”, “Dnevnik jedne ljubavi”, “Hir, hir, hir”… Igrala je u rok operi, kao i u dva američka filma.

Josipa Licas i Hladno pivo Mile Kekin FB
Najava nove saradnje: “Nešto se lijepo kuha u Denis Mujadžić Denyken radionici. Što nam to spremaju “Hladno pivo” i Josipa Lisac otkrivamo uskoro!”, Foto: Denyken FB, Facebook / Croatia Records

Pevačica ne planira da stane sa karijerom, već najavljuje muzičku saradnju sa “Hladnim pivom”. A, slavljeničku turneju završiće tamo gde je i počela, u Beogradu naredne godine, na Dan zaljubljenih.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde