17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

0
93

Na beogradskom Ušću održaće se od 14. do 18. avgusta 17. Belgrade Beer Fest. Najposećeniji pivsko-muzički festival u jugoistočnoj Evropi okupiće i ovog leta brojna poznata muzička imena.

17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

Johnny Marr, kultni gitarista i koautor najvećih hitova grupe “The Smiths”, prvi put će svirati u Srbiji, i to 14. avgusta na Main stageu Belgrade Beer Festa. On će u okviru svoje turneje nastupiti na najvećim evropskim festivalima, a u Beograd stiže posle nastupa na čuvenim festivalima Glastonbury i Sziget.

17. Belgrade Beer Fest: Povratak na muzičku scenu grupe “Negativ”

Marr je jedan od najcenjenijih britanskih rock gitarista svih vremena, tekstopisac i pevač. Posle “Smithsa” nastavio je bogatu muzičku karijeru kao član nekoliko bendova – “The Pretenders”; “The The”; “Electronic”; “Modest Mouse”; “The Cribs”. Gostovao je na albumima i ostvario uspešnu saradnju i sa najboljim i najzanimljivijim umetnicima današnjice (“Oasis”; Bryan Ferry; “Talking Heads”; “Pet Shop Boys”; Tom Jones, “Pearl Jam”…).

17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

Prvi samostalni album “The Messenger” Marr je objavio 2013. Posle samo godinu dana izdao je i i drugi – “Playland”. Aktuelni album “Call the Comet” je snimio u svom studiju i objavio prošle godine. Ovo izdanje je “njegov lični magični realizam”.

17. Belgrade Beer Fest: “Eyesburn”, “Atheist Rap” i Vojko V. na glavnoj bini

– Kontekst albuma postavljen je u ne tako dalekoj budućnosti i uglavnom se bavi idejom alternativnog društva. Likovi pesmama traže novi idealizam, iako ima i potpuno ličnih pesama. Namera je bila pružiti ljudima nešto s čime se mogu povezati – rekao je Marr. Tokom karijere uspevao je da ostane muzički veoma svež i da prati modernu scenu, a opet i da stvori savršen sklad bunta i protesta sa komercijalnim indi-pankom.

Spektakl “Rok opera” otvara 17. Belgrade Beer Fest
17. Belgrade Beer Fest: Gitarista, pevač i tekstopisac Johnny Marr na Ušću

Inače, vrhuncem karijere benda “The Smiths” smatra se album “The Queen is Dead”. Marr će, pored pesama sa svojih albuma, na 17. BBF-u izvesti i nekoliko najvećih hitova grupe “The Smiths”.
Ovo je jedini koncert Johnnija Marra na njegovoj turneji za koji se ne prodaju ulaznice, jer je ulaz na BBF trladicionalno besplatan!

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde