Kao da živimo u međuvremenu: Jesenji pozorišni festival na Mećavniku

0
113

Jesenji pozorišni festival uz moto „Kao da živimo u međuvremenu”, osnovao je naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Njime zaokružuje svoju ideju da svako godišnje doba ima jedan festival. A, čime Mećavnik iscrpljuje svoju svrhu okupljanja mladih umetnika.

Jesenji pozorišni festival Mećavnik Emir KusturicaDrugi Jesenji pozorišni festival održaće se 27. i 28. oktobra. U organizaciji Rasta Internacionala, i uz podršku kompanije NIS.

Izreka našeg proslavljenog književnika Matije Bećkovića „Kao da živimo u međuvremenu“, ovogodišnji je slogan festivala. Manifestacija se odvija prema ideji osnivača da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umetnika.

Emiru Kusturici nagrada „Živojin Žika Pavlović“

Jesenji pozorišni festival Mećavnik Emir Kusturica
Foto: Promo

– Moja želja je da se Mećavnik sve više pretvara u kulturnu instituciju. Utoliko ta ideja da svako godišnje doba ima jedan svoj festival, zapravo je ispunjenje sna o svrsi tog prostora, slično Andrićgradu. Namera ove kuće ili ovaj entuzijazam upućen je na stvaranje, ojačavanje krvne slike sveta koliko je to moguće, bez ogromnih ambicija. Jer, svet se menja velikim udarima i velikim promenama. A ovo je tihi rad. Barem na tim brdima koja su do juče bili nedođija, a sad odjednom dolaze najveći umetnici sveta – izjavio je Emir Kusturica najavljujući pozorišni festival.

Emir Kusturica dobitnik nagrade „Despotica mati Angelina“

Jesenji pozorišni festival Mećavnik Emir Kusturica
Foto: Promo

Selekcija festivala poverena je mladom reditelju Milanu Neškoviću. On iza sebe ima više uspešnih i nagrađivanih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji.
Jesenji pozorišni festival, uz zimski Kustendorf, prolećni Sajam knjiga i letnji muzički festival Boljšoj, zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde