Jela Cello uz simfonijski orkestar: “Potraga za magičnim violončelom”

0
95

Posle niza koncerata u zemlji i svetu violončelistkinja Jelena Mihailović, poznatija kao Jela Cello, održaće će 29. novembra u Sava centru prvi veliki beogradski koncert uz pratnju simfonijskog orkestra.

Jela Cello & Power Symphony Orchestra: "Potraga za magičnim violončelom"

Biće to audio-vizuelni spektakl, poslastica za ljubitelje kvalitetne muzike i sinteze dobrih frekvencija. Jela Cello & Power Symphony Orchestra izvešće muziku sa njenog najnovijeg autorskog albuma “Potraga za magičnim violončelom”. Ovaj CD je, kao i prethodna dva, objavio PGP-RTS, dok je svetsku distribuciju obezbedio “Warner Music Group”.

Superzvezda na violončelu Luka Šulić 6. februara u Sava centru
Jela Cello & Power Symphony Orchestra: "Potraga za magičnim violončelom"
Foto: Petar Vujanić

Koncert “Potraga za magičnim violončelom” je muzičko putovanje kroz kosmos i vreme. Pored muzike sa istoimenog albuma i Jelinog izvođenja na akustičnom violončelu uz simfonijski orkestar, na programu koncerta naći će se i obrade pop i rok klasika. Njih će Jela izvesti na električnom violončelu, takođe uz pratnju simfoničara.

– Raznolikost Jelinog muzičkog opusa garantuje uzbudljiv muzički doživljaj kako za ljubitelje klasične muzike, tako i za publiku koja je okrenuta i drugim muzičkim pravcima koje je umetnica vešto uklapajući uobličila u nešto što bi moglo da se okarakteriše kao totalna muzika! – najavljuju organizatori predstojeći koncert.

Muzička bajka: Ana Rucner snimila pesmu sa “čudom iz Prozora” Markom Bošnjakom

Po zvanju specijalista muzičke umetnosti, Jelena Mihailović već godinama kombinuje klasičan muzički izraz sa obradama pop i rok klasika u aranžmanima za violončelo i simfonijski orkestar. Njene interpetacije “Puprle Haze” (Jimi Hendrix), “Eleanor Rigby” (The Beatles), kao i srpskih narodnih pesama privukle su pažnju širokog auditorijuma i poznatih svetskih producenata i afirmisanih umetnika.

Jela je nastupala na različitim scenama širom sveta. Jedan od njenih najinteresantnijih nastupa bio je na dodeli Oskara u Los Anđelesu i saradnja sa holivudskim velikanima među kojima je jedan od najvećih filmskih režisera James Cameron.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde