Jeff Mills na Dance Areni pokreće prvi No Sleep Festival nultog dana Exita

0
169

Ovogodišnji Exit trajaće pet dana i noći, a njegov nulti dan postao je pravi festival za sebe.

No Sleep FestivalNakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovodila priznate svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, kultna bina Exit festivala, No Sleep Novi Sad, ove će godine izaći kroz tunel i preliti se i na kolosalnu mts Dance Arenu. Tu će u sredu, 5. jula podići veliku zastavu prvog No Sleep Festival na Exitu.

A u tome će joj pomoći najveća tehno ikona, virtuozni umetnik koji je redefinisao savremenu muziku i kulturu – Jeff Mills! Specijalno za ovu priliku, Mills će nastupiti u retkom, tročasovnom setu. Počeće noću, praćen posebnim vizuelnim programom, i nastaviti se sve do spektakularnog izlaska sunca iznad Arene. U ovom poduhvatu neće biti sam, jer pravo iz središta berlinske scene na Arenu dolazi Ellen Alien.

paula temple b2b rebekahIz evropske prestonice tehna, ekskluzivno za No Sleep Festival, svoj premijerni zajednički nastup imaće Paula Temple i Rebekah. Još jedan premijerni b2b nastup izvešće UVB, francuski tehno producent u vrtoglavom usponu, i Lag, novosadska zvezda sa međunarodnom karijerom koja ga je nedavno odvela i na američku turneju.

Čast da otvore besano veče na Areni imaće dve regionalne tehno heroine, Marta Gabrovšek iz Slovenije i Sugar Lobby iz Beograda. Završni set je rezervisan za provereni tandem rezidenata sa Dance Arene koji čine Dejan Milićević i Marko Milosavljević. Uskoro će biti objavljen i uzbudljiv program na matičnoj bini No Sleep Novi Sad, za prvu, od sada ukupno pet besanih noći.

Nulti dan Exita na No Sleep Novi Sad bini uz klubove Salon des Amateurs i 20/44

dejan milicevic marko milosavljevicJeff Mills je nedavno opet odlikovan titulom Viteza umetnosti u Francuskoj. Ovog puta još višeg reda. Njegove audio-vizuelne postavke redovne su u pariskom Luvru. Pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije “Underground Resistance”. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku tehno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu!

ellen alien exitVrhunski DJ i osoba koja trendove ne prepoznaje već kreira, Ellen Alien je ujedno vlasnica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u istoriji tehna, BPitch Control i žena koja je proslavila brojna imena kao što su Paul Kalkbrenner, Modeselektor, Apparat ili Ben Klock. Prošle nedelje objavila je svoj sedmi studijski album “Nost” koji je u celosti posvećen autentičnoj rejverskoj energiji Berlina. Uz brojne nastupe na vodećim festivalima potvrdila da je po tehno horoskopu ovo – Alien godina.

Paula Temple i Rebekah zajedno su došle na ideju da izvedu složeni hibridni nastup uživo upravo i ekskluzivno na Exitu. I to sa posebnim tehničkim planom opreme na bini. Prve probe zakazale su već ove nedelje u Berlinu. Poznata kao beskompromisni inovator i jedan od omiljenih Milsovih autora, Paula je nedavno objavila hvaljeni “Decon/Recon” projekat. Dok Rebekah na tvrđavu stiže na apsolutnom vrhuncu karijere, uz veliku svetsku turneju sa novim albumom “Fear Paralysis” (Soma).

Exit: Addiko Fusion bina biće domaćin 30 sastava i izvođača

lag b2b uvbSebastian Michel, poznatiji kao UVB, u proteklih nekoliko godina doslovno je eksplodirao na svetskoj tehno sceni sa izdanjima koja su postala nezaobilazna u nastupima brojnih velikana kao što su Mills, Dettmann ili Surgeon. Njegove setove slušala je publika vodećih klubova kao što Berghain, Concrete; Tresor i Fuse. A zapažen nastup zabeležio je na Amsterdam Dance Eventu i velikom završnom Awakenings događaju.

Sebastijanov kolega sa roterdamske etikete MORD i rezident No Sleep događaja, Lag. Njegov proboj na svetskoj sceni mu je doneo nastupe u Parizu, Njujorku, Moskvi, Berlinu i brojnim drugim destinacijama. Vraća se na Arenu, ovog puta u zajedničkom b2b nastupu sa UVB-om.

Ulaznice od srede, a za kupce Exita ulaz je slobodan

Jednodnevne ulaznice za No Sleep Festival na Exitu, biće na svim blagajnama Gigstixa već od srede 24. maja, tačno u podne. Njihova prva cena je 990 dinara, što je čak 50% uštede u odnosu na finalnu cenu.

marta b2b sugar lobbySvi koji imaju četvorodnevne ili petodnevne ulaznice za Exit moći će da uđu besplatno sa svojim festivalskim narukvicama koje prethodno preuzmu na standardnim zamenskim mestima. Takođe, i svima koji te noći budu na koncertu Kilersa na glavnoj bini, posle završetka koncerta biće slobodan prolaz na mts Dance Arenu i No Sleep Novi Sad stejdž. Oni će raditi kao i uvek, od 22 uveče do 8 ujutro.

I na Kilerse i na No Sleep Festival ulaziće se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi); ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Kilersa i idu da ih gledaju pravo na Main Stage. Dok će svi ostali moći već od 22 sata da uđu posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde