“Jedna lepa stvar” – bluz modernog vremena

0
22

Beogradski bluz muzičar Ivan Milenković početkom godine najavio je rad na solo albumu akustičnim izvođenjem nekih od pesama sa ovog izdanja.

"Jedna lepa stvar" - bluz modernog vremena Ivana Milenkovića i "Bluz mašine"
Foto: Promo

Pesma “Jedna lepa stvar” sada je dobila svoju studijsku verziju i video spot. Već na prvo slušanje ova numera privlači pažnju jer je nešto drugačija od onoga što je Milenković ranije radio. Na samom početku dobila je možda i najbolji opis – bluz modernog doba.

– Došli smo do toga da su u produkciji lepo legli i zvuci modernog doba, tako da smo rešili da se stilski na taj način izrazimo, barem što se tiče ove kompozicije – kaže Ivan o ovoj pesmi.

“Više nisi tu” – akustična najava albuma “Ivana Milenkovića i Bluz mašine”

Kompozicija je snimana u studiju “Mašina 23”, a produkciju potpisuje Saša Otašević.
– Sale je najbolji producent sa kojim sam imao prilike da radim. Opušten lik koji ima produkciju širinu – kazao je Milenković. On je dodao da je ovo tek početak rada na njegovom prvom solo albumu koji će se pojaviti u toku 2021. godine.

Video spot za pesmu “Jedna lepa stvar” snimao je Bojan Stevanović (Kan i Lingus studio) – “prijatelj i provereni profesionalac”. Montažu i efekte je radio Ivan sam, koji je na taj način pronašao još jedan put da se izrazi, samo kroz drugačiji medij.

“Hotel prošlosti”, drugi album benda “Bluz mašina”

– Moderno doba je konačno došlo, svidelo se to nama ili ne. Moramo se snaći svi zajedno kao ljudi, šta god radili. Dvadeset prvi vek je sa koronom konačno ušao na velika vrata i ovo je definitivno istorijska prekretnica. Šta ćemo i gde ćemo dalje, ne znam. Od umetnosti ne možemo pobeći, jer nas ona uči tome ko smo, uči nas stvarima o nama samima za koje nismo znali da postoje – rekao je Ivan.

On ujedno poziva publiku da zaprati YouTube kanal “Bluz mašine” jer i za naredni period planira mnogo novih i zanimljivih stvari i novih pesama.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde