JDP: Premijera predstave “Mnogo buke ni oko čega” 28. novembra

0
124
JDP: Premijera predstave "Mnogo buke ni oko čega" 28. novembra

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu urađena je postavka Šekspirovog komada.

Na Sceni “Ljuba Tadić” u četvrtak, 28. novembra, premijerno će biti izvedena predstava “Mnogo buke ni oko čega”. Nastala je po istoimenom delu Vilijama Šekspira, u režiji i adaptaciji Ive Milošević. Seriju spletki, intriga i praktičnih šala dočaraće u ovoj drami mahom glumci mlađe generecije. tako će publika kao Don Pedro videti Radovan Vujović; u ulozi Benedeta je Marko Janketić; kao Klaudio Joakim Tasić; Srđan Timarov igra Borača; Milica Gojković će se naći u ulozi Beatriče; tu su i Miodrag Dragićević; Marko Baćović; Milena Vasić; Milica Sužnjević; i Bojan Lazarov.

JDP: Dodelom godišnjih nagrada obeležen Dan pozorišta

– U “Mnogo buke ni oko čega” nalazim kopču sa našim vremenom. Na prvom mestu, kada je reč o okolišanju oko lјubavi, svesnom i nesvesnom, pojedinačnoj ili udruženoj težnji za komplikovanjem ostvarenja lјubavnog odnosa. Pitam se da li danas u čoveku preovlađuju strah, cinizam, odustajanje od potrage za lјubavlјu, umesto sna i vere u nju. Naročito me rastužuje utisak koji sam stekla kada su u pitanju mladi lјudi, koji su u godinama kada institucija braka može postati opsesija ili pak izazivati veliku odbojnost – kaže rediteljka.

JDP: Posle premijere u Budvi “Selestina” se igra u Beogradu

Dramaturg predstave je Miloš Krečković, dok je scenografiju osmislio Gorčin Stojanović. Kostime je kreirala Marija Marković Milojev, a kompozitor muzike za predstavu je Vladimir Pejaković.

Posle premijere predstavu “Mnogo buke ni oko čega” publika će do kraja godine imati priliku da vidi još tri puta na sceni JDP-a. Izvođenja su najavljena za 1, 12. i 14. decembar. Ulaznice za decembarski repertoar su u prodaji od 21. novembra, i predstava 12. decembra već je rasprodata!

Foto: JDP

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde