Kultni jazz pijanista Chick Corea stiže u Beograd

0
141

Chick Corea, kultni jazz pijanista, održaće sa svojim “Elektric Bandom” ekskluzivni koncert, 1. jula u beogradskoj “Kombank areni”.

Ovaj koncert je deo svetske turneje sa kojom Chick Corea obeležava svoj 75. rođendan. Na sceni “Arene” nastupiće sa vrhunskim imenima svetske muzičke scene – Dave Weckl na bubnjevima; John Patitucci na basu; Eric Marienthal na saksofonu; Frank Gambale na gitari.

Chick Corea Elektric BandKao sastavni deo proslave, snimljen je i objavljen dokumentarni film pod nazivom “Chick Corea: The Musician”. On prati četvorosatni video materijal sa Chickovih nastupa, među kojima je i proslava u “Blue Noteu”. U dokumentarcu pojavljuju se istinske legende džeza – Herbie Hancock, John McLaughlin, Bobby McFerrin, Wynton Marsalis i mnogi drugi.

Na Nišvilu sviraju gitaristi Csaba Toth Bagi i Mike Stern

– Moji lični uspesi oduvek su bili rezultat toga što sam sledio svoja najdublja interesovanja, postepeno usvajao nova znanja o njima i tako uvećavao svoje sposobnosti – izjavio je nedavno Chick Corea.
– Moja “tajna” je da sam uvek učenik, nikad učitelj kao što ostali pretpostavljaju. Uvek sam davao sve od sebe da nađem umetnike i muzičare visokih sposobnosti i kreativnosti – da radim za njih i sa njima – i da posmatram kako oni postižu rezultate kako bih isto to primenio na sebe. Ovaj pristup je dobro uticao na mene – dodao je proslavljeni džezer.

Kao pijanista, kompozitor i vođa benda; Chick Corea je dostigao kultni status na muzičkoj sceni i ušao u džez “Kuću slavnih”. Jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja; kao i određeni broj Latino Grammy nagrada. Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dečjih pesama do kamernih i simfonijskih dela; Chick je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri, poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove.

Preminuo Milivoje Mića Marković, legenda džeza

U svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem istaknutih muzičara među kojima su: Miles Davis, Stan Getz, Dizzy Gilespie, Herbie Hancock, Paco de Lucia, Gary Burton, Stevie Wonder, Chaka Khan…

“The Chick Corea Elektric Band” je jedan od nekolicine jazz ansambla koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea i “Elektric Banda” koji će se održati 1. jula u Kombank Areni, u prodaji su po cenama od 2.490 dinara i naviše na blagajni “Kombank arene” i Bilet centra Beograda kao i na svim prodajnim mestima CS Eventima i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

PR.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde