Jasna Gospić predstavila spot za pesmu “Bolujem”, cover francuske šansone “Je suis malade”

0
183

Spot je sniman na lokacijama Malaga Gibraltar.

jasna-gospic-spot-bolujem-je-suis-malade
Foto: Promo

Jasna Gospić predstavila je spot za pesmu “Bolujem”, cover poznate francuske šansone “Je suis malade”. Crno- beli video je oslikan prelepim mediteranskim kadrovima čarobne Andaluzije, koji savršeno upotpunjuju setne i romantične stihove balade. Spot potpisuje “Fyfa” produkcija na čelu sa Sašom Martinović, zaslužna i za ekranizaciju Jasnine pesme “Ti si majko kriva”. Snimanje je realizirano na relaciji Malaga Gibraltar, na divnim lokacijama.

Jasna Gospić snimila obradu poznate francuske šansone
jasna-gospic-spot-bolujem-je-suis-malade
Foto: Promo

– Ustajali smo u 4 sata ujutro kako bi sačekali izlazak sunca i najlepše svetlo. Bila nam je važna atmosfera, te smo se odlučili za crno-beli spot. U poslednje vreme kruži fama da se pevačima dešava upravo ono o čemu pevaju. Naziv ove pesme nije nimalo optimističan, ali ja nisam toliko sujeverna. To je samo jedna lepa i tužna ljubavna numera. O tužnim ljubavima se peva, sretne ljubavi se žive! – rekla je Jasna Gospić.

Jasna Gospić i Sergej Ćetković predstavili spot za pesmu „Da si tu“

Podsetimo, pevačica je “Bolujem” snimila u sarajevskom studiju “Amadeus”, a producent i aranžer je bio Marin Meštrović. Da numera jednako lepo zvuči kao i na francuskom jeziku pobrinula se Jasna Šamic, koja je prevela stihove.

Sergej Ćetković i Stjepan Hauser iz „2Cellos“ snimili „Oči nikad ne stare“
jasna-gospic-spot-bolujem-je-suis-malade
Foto: Promo

– Oduvek mi je bila želja da uradim cover neke meni drage pesme. Odlučila sam se za francusku šansonu “Je suis malade” koju su pevale svetske pevačke dive poput Dalide, Lare Fabian i mnogih drugih. Ova numera je “tvrd orah”, jer traži veliki interpretativni napor, a poznata je po obimnom tekstu, emocionalnoj jačini i ubedljivosti. Mislim da niko nije prepevao ovu pesmu na bosanski, a to je bio najteži deo posla. Mnogo mi je pomogla Jasna Šamic, koja je prevod pesme postavila u potrebnu metriku, a da pri tom nije otišla od poruke i suštine o kojoj ona govori. Ja sam se potrudila da je otpevam najbolje moguće i mislim da mogu biti zadovoljna – kaže Jasna Gospić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde