Jasna Gospić snimila obradu poznate francuske šansone

0
222

Nekadašnja pevačica grupe “Ambasadori”, koja od 1992. živi i radi u Pragu, prošle godine objavila je album dueta “Muzici s ljubavlju”. Sada je odlučila da obožavaocima podari novi singl.

Jasna Gospic obradila franscusku šansonu Je suis malade
Foto: Promo

Jasna Gospić objavila je obradu francuske šansone “Je suis malade”. Romantičnu i setnu pesmu snimila je u sarajevskom studiju “Amadeus”. Producent i aranžer je bio Marin Meštrović.

Jasna Gospić i Sergej Ćetković predstavili spot za pesmu „Da si tu“

– Uvek sam volela francuske šansone, ali nekako nije bilo vremena da jednu od njih obradim i donesem na svoj način. Izabrala sam tešku pesmu “Je suis malade” koju su pevali mnogi, od Dalide, Lare Fabian… Kompozicija je prelepa i meni jedna od najdražih. Francuska šansona peva o životu onakvom kakav jeste, o našim nadama, željama, tugama, čežnji… i sigurno nije svakom interesantna. Ja sam jedna od onih koji vole tu vrstu muzike. Šansona je ozbiljna pesma, čak i kada zvuči veselo. Ona je kao Danteova “Božanstvena komedija”, Tolstoj ili Jesenjin. Ona je pesma koja nas tera na razmišljanje – kaže Jasna Gospić.

Sergej Ćetković proslavio rođendan na koncertu u Beogradu
Jasna Gospic-Marin Mestrovic
Jasna Gospić i Marin Meštrović, Foto: Promo

Ovo je njen prvi cover, i kako kaže, drago joj je da je uspela u njega da prenese svoje emocije i možda približiti našim ljudima ovaj muzički žanr.
– Zahvalila bih se sjajnom Marinu Meštroviću i Jasni Samić, koja je pomogla da se ovaj izuzetno zahtevan tekst prevede i dovede u formu koja će i na našem jeziku zvučati jednako lepo kao i na francuskom. Studirala sam francuski jezik, tako da mi nije stran. Veoma je bogat i, rekla bih, šarmantan – zaključuje poznata pevačica.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde