Novogodišnji gala koncert u SNP: Janoska Style goes Symphonic

0
47

Četvorica visoko talentovanih muzičara spaja nespojivo – klasiku, džez, latino, pop i world muziku.

Novogodišnji gala koncert u SNP: Janoska Style goes Symphonic
Ansambl “Janoška”, Foto: Promo

Jedna od najoriginalnijih muzičkih grupa na svetu, ansambl “Janoška” (Slovačka/Austrija) nastupiće će u Novom Sadu. Njihovi su koncerti širom sveta uvek rasprodati, prepuni uzbuđenja i iznenađenja. Imaju izvanredne i neobične aranžmane, zanimljive i smele improvizacije.
Novosađani su imali prilike da ih čuju u aprilu 2017. na Nomusu. A,
30. decembra u Srpsko narodno pozorište dolaze sa programom “Janoska Style goes Symphonic”. Tom prilikom će im se priključiti Vojvođanski simfonijski orkestar. Za dirigentskim pultom stajaće velika zvezda međunarodne scene današnjice slavni violinista Julijan Rahlin.

Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas

Dan uoči proslave Nove godine publika može s pravom da očekuje veliki i jedinstveni muzički spektakl. Veoma jaka postava, zanimljiv, atraktivni program, sastavljen od popularnih kompozicija najvećih muzičkih stvaralaca poput Mocarta, Paganinija, Sarasatea, Johana Štrausa. Ali, u specijalnim aranžmanima protkanim elementima džeza, latina i world muzike.

Novogodišnji gala koncert u SNP: Janoska Style goes Symphonic

– Ovo je projekat koji slušaoce ostavlja bukvalno bez daha i koji će vas istovremeno duboko dirnuti i razgaliti. Pravi novogodišnji gala koncert! – poručuju organizatori koncerta.

Doček 2019: “Otmeno” i besplatno u Sava centru – klasika, bluz-rok, evergrin

Ansambl “Janoška” su osnovali 2013. godine braća Ondrej, Roman i František, a pridružio im se i kontrabasista Julijus Darvaš. Inspiracija ove četvorice muzičara je neiscrpna. Oni su perfektno povezali svoje bogato višegeneracijsko muzičko nasleđe sa visokim muzičkim obrazovanjem u Beču i sklonošću ka povezivanjem različitih muzičkih konteksta i žanrova.

Svetski priznati violinista Julijan Rahlin je paralelno sa briljantnom solističkom karijerom, pre 12 godina intenzivnije počeo i da diriguje. Do sada je predvodio Bečke simfoničare; Orkestar Koncerthausa u Berlinu; Londonsku filharmoniju…

Cena ulaznica za ovaj koncert je 1.600 i 2.000 dinara.

E. A. 


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde