Milan Vasić i orkestar Dejana Petrovića obradili “Ja sam momče sa Kosova”

0
88

Veliki uspeh postiže obrada popularne pesme, spot za sedam dana ima više od milion pregleda.

Milan Vasić i orkestar Dejana Petrovića obradili "Ja sam momče sa Kosova"
Milan Vasić i Dejan Petrović

Glumac Milan Vasić i Dejan Petrović Big band objavili su novu verziju pesme “Ja sam momče sa Kosova”. Pesmu je objavio PGP RTS, a projekat je pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Autor muzike i teksta je pevač Svetomir Ilić Siki, koji je ovu numeru snimio 1988. godine. Novi aranžman potpisuju Dejan Petrović i Aleksandar Petrović. Reditelj spota je Ognen Šapkovski, a snimljen na raznim lokacijama na Kosovu i Metohiji.

Umetnici su zadovoljni ostvarenom saradnjom, do koje je došlo slučajno. Vasić je pesmu “Ja sam momče sa Kosova” otpevao u kvizu “Ja volim Srbiju”, pa taj snimak postavio na svoj Instragam profil.
– Taj video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gde su me ubeđivali da numeru snimim. Želeli smo da napravimo bajku o Kosovu i Metohije bez ideje da bilo koga pozivamo u rat. Sa Dejanom sam se ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga želi li da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor! – ispričao je glumac na promociji spota u Radio Beogradu.

Dejan Petrović i Sanja Vučić: Stari hit u novom ruhu “Šuška se, šuška”
ja sam momče sa kosva milan vasić

– Naša saradnja je bazirana na ljubavi prema muzici, Kosovu, našoj zemlji… Jednostavno smo uključili emocije, ljubav i zajedničkim snagama došli do ovoga. Mislim da smo napravili jako lepu obradu stare pesme, a tu je i zanimljiv spot – rekao je trubač Dejan Petrović.

– Bilo je pitanja zbog čega je u spotu Milan baš morao na konju da uđe u manastir Svetih Arhangela kod Prizrena. Mi ništa nismo radili na svoju ruku, i ne bismo nikako skrnavili svetinje. Za sve urađeno smo dobili odobrenje od oca Mihaila (iguman manastira – prim. aut.), kome se zahvaljujemo na svemu! – dodao je Petrović, navodeći da je spot sniman u Prizrenu, Velikoj Hoči, Brezovici, Gračanici, Mitrovici, Gazivodama…

Dejan Petrović i “Big bend” obradili staru rokenrol pesmu “Jelena”
ja sam momče sa kosova 03 dejan petrović

Glumac je rekao da su najzaslužniji za fantastičan izgled spota “braća uz Makedonije”.
– Reditelj spota je Ognjen Šapkovski i njegova “Melem produkcija”. Snimali su najskupljim dronom, koji je korišćen u nastajanju “Igre prestola” – kazao je Vasić. On je dodao da je lokacije sam izabrao, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je stala iza projekta.

Ivan Jakšić iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je veliko zadovoljstvo zbog dobro urađenog posla. Naglasio je da su Vasić i Petrović napravili divnu razglednicu sa Kosova i Metohije.
– Kancelarija za KiM tradicionalno pomaže umetnike koji približavaju našu južnu pokrajnu sunarodnicima u ostatku Srbije. To je važno jer osim duhovne i emotivne veze koju imamo sa tim delom zemlje u spotu imamo i vizuelni doživljaj svih lepota Kosova i Metohije, ali ritam stare Srbije! – kazao je Jakšić.

Rokenrol “dvojka”: Čola i trubači Dejana Petrovića u pesmi “Šljive su rodile”
ja sam momče sa kosova  spot milan vasić dejan petrović

On je dodao da prema istraživanja skoro dve trećine stanovnika naše zemlje nikada nije bilo na Kosovu i Metohiji. Jakšić se nada da će ovim spotom uspeti da prenesu srpsku tradiciju i kulturu koji su karakteristični za KiM.

– Milan je ranije bio na svim tim mestima, a ja sam sada prvi put otišao dalje od Kosovske Mitrovice. Ne mogu rečima opisati kakav je to osećaj. Tokom četiri dana snimanja imao sam pomešana osećanja, i ljubav i sreća i tuga… – rekao je Dejan Petrović.
– Hvala svim domaćinima na Kosovu i Metohoji koji su nas dočekali kao svoj rod rođeni, i ugostili nas i brinuli o nama da sve prođe kako treba. Hvala i ljudima iz Kancelarije za KiM koji su sve sproveli bez i najmanjeg problema… Mislim da je ova pesma nova himna Kosova i Metohije – kazao je trubač.

5. KMMFF: Publika odlučila – “Četiri ruže” pobednik u Gračanici

Inače, Milan Vasić je rođen u mestu Ropotovo, kod Kosovske Kamenice. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini, odsek glume, u klasi profesora Svetozara Rapajića. Popularnost je stekao ulogom u filmu “Konji vrani” Ljubiše Samardžića, a kasnije rolama u seriji “Ono naše što nekad bejaše”; “Ranjeni orao”; “Jesen stiže, Dunjo moja”… Pre nego što je počeo da se bavi glumom profesionalno je igrao fudbal u Kosovskoj Kamenici, a u srednjoj školi je trenirao rukomet. Takođe je pet godina igrao u lokalnom folklornom ansamblu.

Ja sam momče sa Kosova

Ja sam rođen tamo dole,
gde protiče Drim,
ja sam momče sa Kosova,
ponosim se tim.

Tu sam rođen, tu ostajem,
božura mi mog,
oj božure, oj simbole,
boja kosovskog.

Nas dva druga, ko dva brata, odrasli smo mi,
Bog ubio, Bog ubio ko nas rastavi.

Tu sam rođen, tu ostajem,
božura mi mog,
oj božure, oj simbole,
boja kosovskog.

Nemoj druže, nemoj brate, božura ti tvog,
ne ostavljaj u nevolji
nikad druga svog.

Tu sam rođen, tu ostajem,
božura mi mog,
oj božure, oj simbole,
boja kosovskog.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde