Izvorna verzija: Kad Aleksandra Kovač zapeva “Nemam više nikoga”

0
278

Aleksandra Kovač otkriva kako je nastao njen serijal na YouTube kanalu “Aleksandra peva narodnu muziku”, a objavila je i izvornu verziju pesme koju je napisala za hit seriju.

Aleksandra Kovač Šaban Šaulić fb Nemam više nikoga
Za Šabana Šaulića Aleksandra kaže da je duša od čoveka, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

Minulog leta Aleksandra je oduševila brojne poklonike muzike svojih izvođenjem narodnih kompozicija. Na svoj način otpevala je antologijske narodnjake, ili kako ih neki nazivaju evergrine folka “Sagradiću šajku”, “Lepa Vranjanka”, “Dotak’o sam do života”…. Kantautorka je sada objavila snimak sa autorskom numerom namenski urađenu za seriju “Ubice mog oca”. Ona je, kako što smo već pisali, autor je muzike i teksta pesme “Nemam više nikoga”, koju je za potrebe serije otpevao Šaban Šaulić. Ovog puta, tu je izvorna verzija ove pesme, koju je Aleksandra odsvirala na klaviru i otpevala.

ALEKSANDRA KOVAČ: Primenjena muzika je danas poslednji bastion kreativnosti
Aleksandra Kovač fb
Sa rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

– Kada me je Predrag Gaga Antonijević, režiser serije “Ubice mog oca”, zamolio da napišem naslovnu pesmu serije, provela sam tri meseca slušajući, analizirajući i pevajući ono najbolje od naše stare narodne muzike. A, kako bih stekla utisak onoga što predstavlja našu dragocenu kulturnu baštinu. Tako je i nastao serijal “Aleksandra peva narodnu muziku”. On mi je pomogao da komponujem pesmu “Nemam više nikoga” koja vraća pravu srpsku narodnu muziku na scenu. Nadam se da će ova pesma pokrenuti i druge autore da komponuju narodnu muziku koja predstavlja muzičko i duhovno ogledalo srpskog naroda. Krajnje je vreme da se vratimo svom zvuku. Jer smo zatrpani muzikom koja se pruzima od drugih naroda, a našu sopstvenu zaboravljamo – rekla je Aleksandra Kovač.

Kad Aleksandra Kovač zapeva narodnjake

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde