Izrael je pobednik 63. “Pesme Evrovizije”

0
183

U Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, završena je 63. “Pesma Evrovizija”, a naredne godine domaćin poznatog i popularnog muzičkog takmičenja biće  Izrael.

izrael evrosong 2018
Pobednica Neta iz Izraela, Foto: Printskrin YouTube

Pobednik ovogodišnjeg Evrosonga je Neta Barzilaj iz Izraela, koja je pevala pesmu “Toy”. Drugo mesto osvojio je Kipar, a treće Austrija.

Predstavnici Srbije, grupa “Sanja Ilić i Balkanika” je zauzela 19. mesto. Ženski vokali Danica Krstić, Nevena Paripović i Iva Banićević, muški vokal Mladen Lukić, perkusionista Aleksandar Sale Radulović i flautista Ljubomir Dimitrijević bili su na visini zadatka. Dali su sve od sebe, imali uvežban nastup, te su lepo predstavili svoju numeru “Nova deca”.

Sanja Ilić i Balkanika: Engleska verzija pesme „Nova deca“ u rege maniru

Inače, predstavnici 26 zemalja borili su se u finalu za pobedu u velikom muzičkom spektaklu u Altis Areni. Ovogodišnje takmičenje bilo je pod sloganom “All Aboard” (Ukrcavanje), a Portugalija je prvi put bila domaćin Evrosonga. Finalno, najgrandioznije veče otvorio je prošlogodišnji domaćin Ukrajina, a zatvorio najmlađi član “velike petorke” Italija.

estonija evrosong 2018
Foto: Printskrin YouTube
Skupa haljina Estonke
Elina Nečajeva iz Estonije izvela je opersku numeru “La forza”. Ona je tokom celog nastupa stajala, dok su se menjale boje njene haljine. A, za te projekcije na haljini plaćeno je čak 65.000 evra!

engleska evrosong 2018
Foto: Printskrin YouTube
Posetilac na binu oteo mikrofon pevačici
Na finalnoj večeri Evrosonga desio se incident zbog koga je moralo da reaguje obezbeđenje. I to, za vreme nastupa pevačice Suri, predstavnice Velike Britanije. Nepoznati muškarac iz publike uspeo je da se popne na binu, otme mikrofon pevačici i vikne: “Nacisti!”. Suri je bila vidno uzbuđena, ali je uspela da nastavi svoj nastup. Posetilac je priveden u policiju, a pevačici su organizatori ponudili da ponovo otpeva svoju pesmu pošto svi takmičari završe. Njen menadžment je rekao da nema potrebe za tim, jer su oni zadovoljni nastupom.

ebu evrosong 2018
Povodom ovog incidenta oglasio se Sanja Ilić, koji je opisao šta se dogodilo.
– Jedna ekskluzivna vest za sve. Na samom kraju nastupa Engleskinje uleteo je dasa, oteo joj mikrofon. Onda su uleteli iz obezbeđenja, uveli ga u hodnik ispred “Balkanike” i počeli da ga tuku besumučno. Naši su bili u šoku! Jedva su izašli na scenu, i Danica je jedva otpevala uvod. Sve je bilo super i hvala Bogu da taj nemio događaj nije uticao na nas iz “Balkanike”, ali stvarno ne mogu da verujem da se to dešava. Toliko ima obezbeđenja, ljudi koji rade svoj posao… Baš je bez veze, ali hajde, Bože moj… – rekao je Sanja.

Tabela

#VOTE10 | Would you marry our professor Ljuba? Because #esc2018 host would!

A post shared by Sanja Ilić & Balkanika (@balkanika_official) on

 

 

 

The Winner of the 2018 #Eurovision Song Contest is ISRAEL!🇮🇱

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

 

Srbija je poene dobila od Azerbejdžana (10); San Marina (3); Makedonije (8); Albanije (3); Grčke (2); i Crne Gore (12). Od publike smo dobili 75 poena.

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde