Izložba fotografija “Krenuo sam davno” posvećena Delči

0
129

U znak sećanja na poznatog muzičara, dramaturga i pevača grupe “U Škripcu”, biće otvorena izložba fotografija i priređen mini-koncert.

milan delčić delča
Foto: Printskrin YouTube / mdelcic

Izložba fotografija “Krenuo sam davno…”, posvećena kultnom multimedijalnom umetniku i pevaču grupe “U škripcu” Milanu Delčiću-Delči (1960.-2011.), biće otvorena na njegov rođendan 19. novembra u beogradskom Ateljeu 212. Ulaz je slobodan za posetioce, a organizator je Rok muzej.

Božidarac: Koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića

milan delčić delča krenuo sam davno
Foto: Printskrin YouTube / mdelcic

Posetioci će u nedelju, u foajeu Ateljea 212, najpre od 19h moći da vide fotografije Delče i grupe “U škripcu”, kao i neke privatne umetnikove stvari. Potom će od 19,30h na Velikoj sceni “Mira Trailović” sastav “Magic Bush” sa gostom Darkom Grujićem održati besplatan mini-koncert na kome će izvesti odabrane pesme grupe “U škripcu” i Delčine solo karijere.

Delča je bio jedan od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih glasova jugoslovenske i srpske rokenrol scene što je zabeleženo, između ostalog, u hitovima grupe “U škripcu” kao što su “Siđi do reke”; “Beograd spava”; “Nove godine”; “Koliko imaš godina”… kao i u njegovim solo pesmama “Hajde lagano”, “S’ jezikom u usta” i “Dobro je”.

Izložba fotografija „Beograd koji nestaje“ u „Parobrodu“

milan delčić delča krenuo sam davno
Foto: Printskrin YouTube / mdelcic

Sa grupom “U škripcu” snimio je albume “Godine ljubavi” (1982); “O je!” (1983); mini-album “Nove godine” (1983); “Budimo zajedno” (1984); i “Izgleda da mi smo sami” (1990). Po raspadu matičnog benda, Delča kreće u samostalnu karijeru i sa pratećim bendom “Sklekovi” snima albume “Delča i sklekovi” (1994); “S’ jezikom u usta” (1994); i “Krenuo sam davno, ne sećam se gde” (2003).

Delča je diplomirao dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je, između ostalog, scenarista serije Televizije Beograd “U ime zakona” (1991) i koscenarista televizijskog filma “Ne skreći sa staze” (2003). Bio je autor pozorišnih komada “Hari ne putuje vozom”, “Kraljevo blago” i “Radmilo gnusni i Radmila pogana”, i TV emisije “Dr. Maksimilijan Mrmor”.

„Moj život je moje blago“: U Negotinu održan koncert i izložba u znak sećanja na Luisa

Jednodnevnu izložbu “Krenuo sam davno…” organizuje Rok muzej, uz podršku Gradskog sekretarijata za kulturu Grada Beograda; Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora; i koncertne agencije Long Play.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde