Izložba “Beograd u očima migranata“ na Kalemegdanu do 30. maja

0
99

Trojica mladića, migranti iz Avganistana, autori su izložbe fotografija “Beograd u očima migranata”. Ona je do 30. maja otvorena na Kalemegdanu, na Savskom šetalištu ka spomeniku Pobednik, u saradnji sa USAID Serbia.

Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo Beograd u očima migranata
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo

Izložba “Beograd u očima migranata” je deo kampanje “Život ne bira puteve”. Kampanja je pokrenuta uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID); a u okviru projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu”.

Izložba fotografija „Beograd koji nestaje“ u „Parobrodu“
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo

Autori izložbe, koji trenutno borave u Centru za azil u Krnjači – Amamoden Nbezada (15), Farshid Rahmati (17) i Rostam Bakhtari (16) su kroz 30 fotografija predstavili kako vide Beograd i šta najviše vole u njemu. Mladići iz Avganistana su presrećni što su dobili ovakvu priliku – da fotografišu srpsku prestonicu iz svog ugla.

Filmski susreti Niš: Izložba „Sonja Savić – devojka iz grada“
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo
Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac / Promo

Otvaranju su prisustvovali Džefri Skarin, zamenik direktora Kancelarije za demokratski i ekomonski razvoj u USAID Srbija, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Koešal, predstavnici medija, kao i autori izložbe.

Fejsbuk zaslužan za izložbu „3 u 1“

Projekat Fondacije Ana i Vlade Divac “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na migrantsku krizu” sprovodi se u sedam opština u kojima se nalaze migrantski centri.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde