Izložba “20 godina EXIT aktivizma” na otvaranju tuzlanskog arTZ festivala

0
131

Na Festivalu savremene umjetnosti arTz biće upriličena izložba “20 godina EXIT aktivizma”, koju će Festival realizovati u saradnji sa EXIT festivalom & EXIT Fondacijom iz Novog Sada.

20 god EXIT aktivizmaČetvrti po redu Festival savremene umjetnosti arTz održat će se od 27. do 30. juna u Tuzli, a ovogodišnji moto je “Budi slobodan“. Na otvaranju festivala biće upriličena izložba “20 godina EXIT aktivizma” koju će Festival savremene umjetnosti arTz realizovati u saradnji sa EXIT festivalom & EXIT Fondacijom iz Novog Sada.

„Kilersi“ odabrali „Van Gog“ i još dve predgrupe za nastup na Exitu

Posetioci ovogodišnjeg arTz Festivala imaće priliku da uživaju u raznovrsnom programu prilagođenom svim uzrastima, a festivalski programi će se održavati u pet festivalskih zona i to: Teatar zona, Film & video zona, Visual arts zona, Open air music zona i Edu zona.

tuzla artzČetvrti arTz Festival biće otvoren izložbom najznačajnijih dela Vinsenta van Goga, koja posle Novog Sada i Beograda stiže u BiH. Organizatori, između ostalog, izdvajaju i balkansku premijeru dokumentarnog filma “Van Gogh – A new way of seeing” reditelja Davida Bickerstaffa i producenta Philla Grabskog (UK).

Tokom arTz Festival biće priređena predstava Kultur Kraas festivala Hamburg “Portrait Explosiv” (DE), režisera Branka Šimića. Ona se realizuje u partnerstvu sa Ambasadom Republike Nemačke u BiH. Publika će moći da pogleda i BAFTA filmove, čije se prikazivanje realizuje u partnerstvu sa British Council BiH. Za najmlađe posetioce pripremljene su glumačke radionice za decu “Češka bajka”. One su produkt saradnje arTz Festivala i Ambasade Republike Češke u BiH.

Exit: Jeff Mills na Dance Areni pokreće prvi No Sleep Festival

Artz Produkcija Tuzla priprema i premijeru predstave “Tragovi” prilagođene osobama sa smetnjama u razvoju; kao i dokumentarni film režisera Damira Pirića “Najgori na svijetu”. Filmski masterklas za studente dramskih akademija, ali i sve ljubitelje sedme umetnosti održaće etablirani stručnjaci iz oblasti filma. I to u okviru Erazmo edu zone. U sklopu iste zone biće upriličene savremene pozorišne radionice. Vodiće ih stručnjaci iz Nemačke sa Kultur Kraas Festivala (Hamburg, DE).

Izvor: EXIT Fondacija

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde