Ivo Pogorelić odabira klavir za koncert na Kolarcu

0
321

Jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Ivo Pogorelić nastupiće 18. decembra na sceni beogradskog Kolarca u okviru programa treće sezone ciklusa “Kolarac – tvoj svet muzike”.

Ivo Pogorelić
Ivo Pogorelić, Foto: Kolarac.rs

Prema rečima Mirjane Lazarević, odgovorne urednice za muzički program Centra za muziku, ceo ciklus ekskluzivnih koncerta ostvaren je uz pomoć MTS-a.

Ivo Pogorelić se posle 28 godina vraća u Beograd

Najava-novog-ciklusa ivo_pogorelic– Jako smo zadovoljni što će tako značajan umetnik kao što je Ivo Pogorelić doći posle gotovo tri decenije u Beograd. Trebalo je 10 godina pregovaranja da obezbedimo gostovanje Pogorelića na sceni Kolarca. On će u Beogradu svirati kompozicije Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela. Nemamo koncertnu agenciju koja se bavi dovođenjem velikih muzičkih zvezda. I time je naš uspeh veći – istakla je Lazarevićeva.

49. Bemus od 11. do 20. oktobra

Urednica je napomenula da su konačno sakupljena sredstva za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarčevu zadužbinu.

– Pogorelić će u novembru odabrati klavir “Stenvej” za koji smo različitim programima i konkursom kod Ministarstva pravde uspeli da sakupimo sredstva. Taj klavir će do kraja godine doći u Kolarac – objasnila je Lazarevićeva. Napomenula je da je ciklus „Kolarac – tvoj svet muzike“ otvoren za programe za koje publike pokazuje veliko interesovanje.

STEFAN MILENKOVIĆ: Bez strasti za umetnošću nemoguće je uspeti

– Trudimo se da ispunimo želje publike. Ali i da čujemo sa scene neke umetnike koji ne dolaze često u Beograd – dodala je Mirjana Lazarević.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde