Objavljen album violinistkinje Ivane Popović “Bushes and Bombshelters”

0
29

Album je nedavno najavio singl i spot “Gypsy Me”.

Violinistkinja Ivana Popović spotom "Gypsy Me" najavljuje album "Bushes And Bombshelters"

Srpsko-kandadska violinistkinja i kompozitorka Ivana Popović objavila je početkom februara album “Bushes and Bombshelters”, na digitalnim platformama i CD-u, za promotersku kuću “Long Play”. Promocija ovog izdanja kreće 10. februara koncertom u “Gallery 345” u Torontu.

Albumom “Bushes and Bombshelters” u tri pesme i sedam instrumentala spaja klasičnu sa romskom muzikom i džezom. Ivana Popović zaokružila je albumom svoj petogodišnji muzički opus. Izdanje je posvećeno sponi koju oseća prema dve zemlje – domovini Srbiji, i Kanadi, njenoj “usvojenoj” zemlji.

Violinistkinja Ivana Popović spotom “Gypsy Me” najavljuje album “Bushes And Bombshelters”

– U pitanju su intimne ljudske priče o zemljama, domovinama, raskršćima, prijateljstvima i ljubavima. Aludiram na zvuke i slike detinjstva u Srbiji – drvo lipe u bakinom dvorištu; trg provincijskog grada; ciganske muzičare na ulicama… Bombshelters u naslovu albuma asociraju na prenamenjena socrealistička atomska skloništa, pretvarana u underground klubove, svirke i radionice koje se pamte. Bushes su referenca na prirodu kanadske provincije Ontario. Ona inspiriše umetničku introspekciju i kreacije. Album “Bushes and Bombshelters” je kolekcija impresija i sećanja iz obe zemlje! – objašnjava Ivana.

Objavljen album violinistkinje Ivane Popović "Bushes and Bombshelters"
Virtuoz na violini David Garrett održao sjajan koncert u Zagrebu

Muzika Ivane Popović je posvećena intimnim portretima iz života, stvarnog i zamišljenog. I lako dopire do najudaljenijeg kutka u nama. Inspirisana je fludinom prirodom memorije, nostalgije, spone među ljudima, raskršćima i životnim značenjima. Sve Ivanine kompozicije zapravo pričaju priču, svaka je zasnovana na konkretnom događaju, impresiji ili emociji. Kao kompozitor i izvođač, Ivana ostvaruje sponu sa slušaocem kroz sonične putokaze.
Sve pesme i priče napisala je Ivana Popović, osim “Gypsy Me”, u kojoj je koautor Perry Maher.

Album je snimio, miksovao i producirao John MacLean. Snimano je u “CBC Studio 211” i “World Records” u Torontu.

GORAN BREGOVIĆ: Otac je želeo da sviram violinu, ali to je težak instrument

– Pesma “Bushes and Bombshelters” opisuje doživljaje grupe ljudi koji se odlučuju da napuste svoj dom u potraži za boljim životom. Početak kompozicije opisuje noć pred put. Uzbuđenje i radost su pomešani sa lamentima, a suze teku u istoj meri kao i emocije i količine pića. Posle noćnih razgovora, grupa tovari sve što ima u karavan i avantura počinje. Ta avantura je nepredvidljiva i uzbudljiva. Neko se izgubi uz put, neko odluči da se vrati, drugi se raduju i gledaju samo napred. A, svi žele da stignu što pre. Poslednji segment kompozicije opisuje radost i slavlje po dolasku u novi dom!- rekla je Ivana o naslovnoj pesmi na albumu.

“Kralj valcera” Andre Riu 22. maja u Štark areni

Ivana Popović je kompozitorka, violinistkinja i pozorišna glumica. Živi u Torontu. Njena kamerna muzika je izvođena u Kanadi, Americi i Evropi. Takođe je komponovala za nekoliko pozorišnih predstava u Torontu. Ivana je umetnički direktor organizacije Art Strollers, koja organizuje koncerte kamerne muzike za roditelje sa malom decom i trenutno radi na operi za decu.
U prošloj sezoni je glumila u “Grab ‘Em by the Pussy and The Rage Against Inferno (Jerusalem)”, pozorišnim predstavama avangardne trupe “Theatre ARTaud”. Ivana piše za muzički magazin “The Whole Note” u Torontu. Slobodno vreme posvećuje pisanju kratkih priča u žanru naučne fantastike.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde