Najava solo albuma: Ivan Milinković objavio pesmu “Svenuće dunje”

0
243

Posle odličnih reakcija publike na pesmu “Ibar ust’o protiv brega”, snimljene pre godinu dana, pevač je predstavio novu numeru koja će se naći na albumu koji priprema.

Najava solo albuma: Ivan Milinković objavio pesmu "Svenuće dunje"
Ivan Milinković, Foto: Promo

Ivan Milinković objavio je svoju drugu samostalnu kompoziciju “Svenuće dunje”, za koju je muzika i tekst napisao Dušan Bačić, a aranžman Bojan Dragojević. Pevač grupe “Legendi” odlučio se za novi muzički korak i novi početak – uploviće u solo karijeru. Tokom leta će sa grupom nastupati i održati ranije ugovorene koncerte. Tako će se “Legende” sa publikom družiti 15. juna na Letnjoj pozornici Palić, a 27. juna, u okviru manifestacije “Vidovdanski dani” imaće koncert u Vladičinom Hanu. Od jeseni će na njegovo mesto doći drugi pevač u grupi.

“Muštuluk” zahvaljujući glumcu stigao do Harisa Džinovića

Milinković sa saradnicima odabira pesme za samostalni muzički projekat. Kako kaže, to je nešto što duguje publici, svojoj porodici i sebi. Pesmu “Ibar ust’o protiv brega” komponovao je Dragan Nikolić na tekst Ivana Karaklića. Za aranžman se pobrinuo Predrag Peđa Stojković, na čiji predlog je numera snimljena sa Dejanom Petrovićem i njegovim “Big bendom”. Pesma u etno maniru, muzički obojena trubačima, uz raskošan Ivanov glas, dobila je i spot sa divnim kadrovima prirodnih lepota Srbije.

Pesma “Opa cupa” peva se diljem sveta

Ekranizovana je i “Svenuće dunje”, moderna sevdalinka. Ivan je najavio da će publika uskoro čuti i makedonsku pesmu “Jano mori” u novom, modernijem aranžmanu. Onda slede nove pop numere. U svakom slučaju, biće još iznenađenja od ovog pevača. Milinkovićeva želja je da u solo karijeri ostvari sve ono što nije mogao kao član grupe, prezentujući publici različite muzičke stilove i bojeći muziku nekim drugim notama.

D. D.

SVENUĆE DUNJE

Noć se sakrila ispod jastuka
Dan se sprema sprema
Kosa svilena tu me budila
Sad je nema nema

Kad vino udari u glavu
Kada ti istina na vrata pokuca
Kad srce ostane bez druga
I bez ptica ulica

Svenuće dunje na ormaru
Ja nestaću sa tvojih usana
Još mnogo vode će kroz Savu
Dok opet te zagrlim rukama

Dabogda imao pa nemao
Sa mnom se igrala sudbina
Za tebe sve bih svoje menjao
Dušo pa makar me ubila

Noć je ćutala da te ukrala
Dok te snevam snevam
Jutro već je tu nosi istinu
Da te nema nema

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde