Istorijski spektakl: Trejler za film “Kralj Petar Prvi”

1
266

Film “Kralj Petar Prvi” produkciono je najveći film snimljen u Srbiji, a u njega je uloženo više od dva miliona evra.

Istorijski spektakl: Trejler za film "Kralj Petar Prvi"Scene prikazane u trejleru filma “Kralj Petra Prvi”, koji je u utorak, 13. novembra, prikazan novinarima, ostavile su bez daha prisutne i nagovestile da će publika videti istorijski spektakl kakav se dugo čekao, dostojan umetnički i ljudski dug herojima velikih bitaka Prvog svetskog rata. Ekipa filma, na čelu sa rediteljem Petrom Ristovskim, i glavnim producentom i glumcem Lazarom Ristovskim, nijednog trenutka nije gubila iz vida značaj ovog istorijskog perioda za srpski narod, kao i ulogu koju je imao najomiljeniji srpski kralj – Petar Prvi.

LAZAR RISTOVSKI: Film „Kralj Petar Prvi“ smo napravili u slavu Srbije
Istorijski spektakl: Trejler za film "Kralj Petar Prvi"
Petar, danica i lazar Ristovski, Foto: Promo

Kao što se iz trejlera može videti, moćne i upečatljive scene tragičnog stradanja tokom povlačenja preko Albanije, snažne emocije kralja Petra i njegovo saosećanje sa borcima, kao i junaštvo tokom sudbonosnih bitaka, pokazaće da je film “Kralj Petar Prvi” najsnažnije sećanje i ukazana počast najslavnijim danima srpske vojske godinama unazad. Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu sniman je više od šest meseci, prema motivima romana “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića.

Istorijski spektakl: Trejler za film "Kralj Petar Prvi"
Lazar Ristovski kao kralj Petar Prvi, Foto: Promo

Filmsku ekipu je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista. Snimala je više od šest meseci, sa ukupno 106 snimajućih dana. Od 17. marta radili su na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini; u Knjaževcu; Valjevu; Krupnju; Soko gradu; Beogradu; Somboru; Pančevu; na Kosmaju; u Sremskim Karlovcima; i na Krfu.

Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ pomerena za 5. decembar
Istorijski spektakl: Trejler za film "Kralj Petar Prvi"
Milan Kolak i Ivan Vujić kao Marinko i Momčilo, Foto: RTS / Promo

Glumačku ekipu, pored jednog od naših najboljih glumaca Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića; glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević; Aleksandar Vučković igra mladog regenta Aleksandra; dečak Ivan Vujić igra lik Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu; popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu; mladi Marko Todorović igra princa Đorđa; a uloge u filmu još tumače i Branko Jerinić; Pavle Jerinić; Tihomir Arsić; Slobodan Ćustić; Tanasije Uzunović; Marko Baćović; Nebojša Kundačina; i mnogi drugi.

Istorijski spektakl: Trejler za film "Kralj Petar Prvi"
Foto: Promo

Premijera filma “Kralj Petar Prvi” zakazana je za 5. decembar. Publika će premijerno izvođenje moći da pogleda na tri lokacije u istom danu u Beogradu. Trenutno su u prodaji karte za Sava centar i Kombank dvoranu, a narednih dana počinje prodaja i za Cineplex Ušće. Posle toga fiilm će biti na redovnom bioskopskom repertoaru. A, serija od 10 epizoda emitovaće se od februara na RTS-u.

1 KOMENTAR

  1. Свака част! Нека ти је са срећом Царе Лазо легендо! Ја једва чекам да погледам филм о Краљу Петру I Карађорђевићу у биоскоп Крушевац. највећи српски јунаци и српски родољуби који су се борили и дали живот за слободу отаџбине Србије у Првом светском рату. Нека им је вечна слава и хвала!

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde