“Irish Stew of Sindidun” – veliki koncert u “Amerikani” za novih 15 godina

0
14

Nesvakidašnji zvuk, intimni tekstovi, melodična muzika i harizmatična pojava prvi su utisak o bendu “Irish Stew of Sindidun”. Njihova sposobnost da na đuskanje nateraju i “slučajne prolaznike” na svojim koncertima je svakako garancija za odličnu zabavu i provod iznova i iznova.

"Irish Stew of Sindidun" – veliki koncert u "Amerikani" za novih 15 godina

Domaći “Irci”, bend “Irish Stew of Sindidun”, simbolično započinje novih 15 godina na sceni velikim koncertom u sali “Amerikana” beogradskog Doma omladine 2. novembra. Koncerti ovog sastava su tradicionalno poznati po razigranoj atmosferi i nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike. Bend u svom autorskom opusu ima široki spektar muzičkih pravaca koje predstavlja kroz prizmu irske tradicionalne muzike i atipičnih instrumenata za rock’n’roll kao što su violina, frula i bendžo. Za deceniju i po koliko postoje, prevalili su hiljade kilometara, odsvirali stotine koncerata i snimili četiri studijska albuma.

Bend “Irish Stew of Sindidun” objavio koncertni video iz Hale sportova

– Prošle godine zaokružili smo taj period promocijom poslednjeg albuma “City of Grigs”. Sada idemo dalje! kaže bend najavljujući veliko druženje sa svojom publikom u Domu omladine.

"Irish Stew of Sindidun" – veliki koncert u "Amerikani" za novih 15 godina
Foto: Ksenija Rosić

U poslednjih godinu dana, bendu se na violini priključila Ana Đokić Brusić (poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe “Orthodox Celts”). Tako će ovo biti idealna prilika da publika pored dobro poznatih pesama čuje kako bend zvuči u novoj postavi.

Grad cvrčaka: Bend “Irish Stew of Sindidun” u Božidarcu promoviše album

– Ana je pored poznatih muzičkih kvaliteta sa sobom donela i jednu novu energiju i kreativnost koju smo zajednički pretvorili u nekoliko novih pesama. Neke od njih ćemo i premijerno odsvirati u Domu omladine – najavljuju članovi “Irish Stew of Sindidun”. Oni dodaju:

– Pokušaćemo da kroz presek karijere ugostimo i bivše članove benda, kao i ljude sa kojima smo imali priliku da sarađujemo i koji su značajno uticali na to da ovaj bend bude to što jeste. Koncert u Domu omladine neće biti samo obeležavanje dosadašnjeg rada. Ovo je proslava novog početka i zalet za ono što ćemo tek da uradimo.

Ulaznice za koncert u prodaji su na svim prodajnim mestima Tickets.rs kao, i online OVDE po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde