Bend “Irish Stew of Sindidun” objavio koncertni video iz Hale sportova

0
75

Dugogodišnja želja najzad je ispunjena članovima benda.

Bend "Irish Stew of Sindidun" objavio koncertni video iz Hale sportova
Foto: Marko Ristić

Beogradski sastav “Irish Stew of Sindidun” objavio je svoj prvi zvanični koncertni video. U pitanju je snimak kompletnog nastupa iz maja ove godine u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. U ovom četrdesetpetominutnom nastupu koji se sastoji od 10 pesama, publici je predstavljen presek dosadašnje karijere, počevši od nekih starijih numera, poput “Why” i “Ditch”, pa sve do pesama sa aktuelnog četvrtog studijskog albuma “City of Grigs”.

DABLIN: Grad kulture i piva

– Ideja da snimimo neku vrstu živog albuma postoji odavno. Muzika koju izvodimo i razmena energije između benda i publike u našem slučaju ne može da se prenese samo klasičnim studijskim snimcima – kažu članovi benda. Oni dodaju da u uslovima u kojima su stvarali sve ove godine, nije tako lako ovakvu ideju realizovati.
– Uvek je postojao izazov da obezbedimo adekvatnu tehničku produkciju za tako nešto. Pre svega mislimo na binu, rasvetu, dovoljan broj kamera, zvuk…

Grad cvrčaka: Bend “Irish Stew of Sindidun” u Božidarcu promoviše album
Bend "Irish Stew of Sindidun" objavio koncertni video iz Hale sportova
Foto: Marko Ristić

Bendu se posle 15 godina rada napokon ukazala prilika da se predstave u pravom svetlu. Veoma su zadovoljni kako je ova ideja realizovana i kakve su prve reakcije.
– Drago nam je što pored nekoliko hiljada ljudi pristunih te večeri u Hali sportova, sada svi mogu da osete kako grupa “Irish Stew” zvuči i izgleda kada se obezbede odgovarajući tehnički uslovi. Ovo je naš poklon, od srca, pre svega za publiku koja je ovo dugo čekala, za sve stare prijatelje, ali naravno i one nove fanove! – izjavio je Bojan Petrović, frontmen sastava.

Zeleni Dablin – Crna bara

Nastup u Hali sportova održan je u okviru tradicionalnog “Antievrovizijskog koncerta” u ogranizaciji benda “Mortal Kombat”. Uz stalni poziv gostujućim bendovima da upriliče ovu manifestaciju, ona iz godine u godinu postaje sve posećenija i mnogo više od običnog koncerta.
Inače, ovo je ujedno i prvi zvanični audio/video zapis od kako u bendu “Irish Stew” violinu svira Ana Đokić Brusić, poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe “Orthodox Celts”.

Grupa “Orthodox Celts” se vratila sa prvog putovanja po Irskoj
Bend "Irish Stew of Sindidun" objavio koncertni video iz Hale sportova
Foto: Marko Ristić

“Irish Stew” će u narednom periodu imati brojne nastupe.
– Narednog vikenda idemo u Austriju na Green Target Celtic festival. Posle toga ćemo svirati 14. avgusta na beogradskom Beer Festu. A, 31. avgusta stižemo i na jug, na aleksinački AL Rock fest! – kažu iz benda i dodaju da uz svirke uveliko rade i na novom materijalu.
– Već neko vreme radimo i na novim pesmama, imamo nekoliko novih ideja pa možete očekivati novi singl početkom jeseni. A nakon toga i nastupe u još nekoliko gradova.

Članovi benda “Irish Stew” su: Bojan Petrović (glavni vokal); Ana Ðokić Brusić (violina); Nenad Gavrilov (gitara, prateći vokal); Ivan Ðurić (bendžo, prateći vokal); Aleksandar Gospodinov (bas gitara); Marko Jovanović (bubnjevi).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde