“Irish Stew” pesmom “Away” najavljuje turneju po Srbiji

0
90

Bend “Irish Stew of Sindidun” će 2. novembra održati veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda. Povod je – “novih 15 godina” karijere.

"Irish Stew" pesmom "Away" najavljuje turneju po Srbiji

Uoči koncerta grupa je predstavila publici novi singl, pesmu “Away”. Ovo je numera koju je bend objavio nakon četvrtog studijskog albuma “City of Grigs”. Realizovali su je sa novom članicom sastava – violinistkinjom Anom Đokić Brusić. Ona je dobro poznata publici kao tvorac nekih od najvećih hitova na domaćoj “irskoj” sceni.

“Irish Stew of Sindidun” – veliki koncert u “Amerikani” za novih 15 godina

– Ana je mnogo doprinela nekoj novoj i drugačijoj energiji i u poslednjih godinu dana radili smo na stvaranju nekoliko novih pesama. Želja nam je bila da oblikujemo i finaliziramo barem jednu pred ove koncerte i simbolično uđemo u tih novih 15 godina. Tako je nastao “Away” – kažu članovi “Irish Stew”.

"Irish Stew" pesmom "Away" najavljuje turneju po Srbiji
“Irish Stew of Sindidun”, Foto: Ksenija Rosić

– Nama je prijao fokusirani rad na jednoj pesmi i obzirom na aktuelni muzički trend. Verovatno ćemo u narednom periodu objavljivati nekoliko singlova, a tek onda album koji će zaokružiti celu priču, kada za to bude pravo vreme – dodaju članovi benda.

Bend “Irish Stew of Sindidun” objavio koncertni video iz Hale sportova

Pesma “Away” je snimana u studijima “Wave” i “Demode”. U ulozi miks inženjera bio je Igor Lončar, a aranžmane i produkciju bend je realizovao zajednički, kroz saradnju svih članova. Muziku i tekst, kao i mnogo puta da sada potpisuje frontmen grupe, Bojan Petrović. Pesma se bavi tematikom napuštanja zemlje.

"Irish Stew" pesmom "Away" najavljuje turneju po Srbiji
Bojan Petrović, Foto: Facebook / Irish Stew of Sindidun

– U jednom periodu sam imao i blagu autorsku krizu, dok nisam posložio neke stvari sam sa sobom i krenuo da se otvaram prema onome o čemu razmišljam u poslednje vreme. Večita dilema između toga da li ostaviti sve i otići za nekim boljim životom, ili ostati i izboriti se za to novo sutra u svojoj zemlji. Za ovih 15 godina, ispratili smo mnogo prijatelja i fanova, slušaće i gledaće nas preko interneta. Nadam se da ćemo sve koji su ostali videti na ovim koncertima. I ne samo sada, nego i u narednim godinama – kaže Bojan i objašnjava motive nastajanja nove pesme.

Grad cvrčaka: Bend “Irish Stew of Sindidun” u Božidarcu promoviše album

Kao podrška, koncert u Domu omladine 2. novembra otvoriće dugogodišnje kolege sa scene, bend “Cassidy’s Brewery”. Ova grupa u poslednje vreme sve češće svira i publiku uvek pristojno prodrma tvrdim i brzim “celtic punk/rock” zvukom. Zato se očekuje prava fešta u Domu omladine za sve ljubitelje ove muzike.

"Irish Stew" pesmom "Away" najavljuje turneju po Srbiji
Ana Đokić Brusić, Foto: Facebook / Irish Stew of Sindidun

Posle beogradskog koncerta, “Irish Stew” će sa svojom publikom proslaviti jubilej i koncertima u još nekoliko gradova širom Srbije. Održaće svirke 22. novembra u Kragujevcu; 29. novembra u Smedervskoj Palanci; 30. novembra u Kruševcu; i 7. decembra u Šapcu.

Završen Enter, muzički festival u Topčideru posetilo preko 35.000 ljudi

Ulaznice za novembarski beogradski koncert grupe “Irish Stew” mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Ticketsa; kao i online OVDE po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde