Ipak, 7. Bašta Fest od 10. do 13. septembra

0
27

Festival u Bajinoj Bašti zbog pandemije koronavirusa nekoliko puta je najavljivan pa odlagan, sada je zakazan za septembar.

Ipak, 7. Bašta Fest od 10. do 13. septembra
Ove godine sredinom septembra održaće se Bašta Fest, Foto: Bašta fest

– Radujemo se što možemo da podelimo sa vama lepe vesti! Usled poboljšanja epidemiološke situacije i promene mera, 7. Bašta Fest biće održan od 10. do 13. septembra 2020. – obavestili organizatori.

6. Bašta Fest: “Zlatna imaginacija” za “Randevu u mesečevoj orbiti”

Kako su rekli, revijalni filmski program biće održan sa fokusom na domaće i regionalne autore. Publika će biti u prilici da pogleda sedam debitantskih filmova reditelja koji su do sada bili deo Bašta Festa, a koji su imali svoje premijere u protekle dve godine. Publika će videti debitantske filmove Marka Đorđevića “Moj jutarnji smeh”; Ene Sendijarević “Odvedi me negde gde je lepo”; Maše Nešković “Asimetrija”; Nermina Hamzagića “Pun mjesec”; Stefana Maleševića “Mamonga”; i Milene Grujić “A.S. (25)”. Osim toga biće u prilici da vidi i njihove kratke filmove, koji su bili deo takmičarskog programa festivala do sada. Takođe, biće prikazan i “Teret”, debitantski film Ognjena Glavonića, koji je bio selektor festivala u Bajinoj Bašti 2014-2016.

Bašta Fest 2020 revijalnog karaktera

Organizatori su saopštili i da muzički program ove godine neće biti održan.
– U odnosu na mere i vremensku prognozu, filmski program biće održan na open-airu Borići ili u bioskopu “Vlaja” u Bajinoj Bašti, uz primenu svih epidemioloških mera koje je propisao Krizni štab i Vlada Republike Srbije – dodali su iz Bašta Festa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde