Indirekt – festival nezavisne muzike i umetnosti

0
109

Treći Indirekt festival biće održan na više lokacija u Beogradu od 5. do 8. oktobra kao međunarodni muzički showcase festival. Tokom četiri festivalska dana publiku očekuju koncerti, zabava, radionice i druženja.

indirekt festival nezavisne muzike umetnosti bgdOvo je ujedno prvi showcase festival u srpskoj prestonici. Pored muzičkog programa, koji je u prvom planu, biće i predavanja eminentnih stručnjaka iz muzičke industrije. Ona su namenjena edukaciji regionalnih muzičara, ali i svih ostalih koji učestvuju u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije muzičkih događaja.

– Ove godine, pre svega, želimo da na Indirektu pružimo priliku muzičarima. Imaće mogućnost da se predstave ljudima iz muzičkog biznisa našeg reagiona, ali i iz cele Evrope. Pored plana da srpskoj publici i organizatorima događaja predstavimo evropske muzičare od kojih se dosta očekuje u narednom periodu, naša ideja je i da Evropi približimo srpsku nezavisnu scenu – kaže Dejan Bošković, glavni organizator Indirekt festivala u Beogradu.

U Domu omladine festival američkog nezavisnog filma: IndieBelgrade 2017

U okviru programa će učestvovati muzičari i predavači iz čak 12 evropskih zemalja.
– Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz muzičkog bisnisa održati radionice sa idejom da im svoja iskustva prenesu razmenom iskustava i primerima iz prakse. Ovo im je i sjajna prilika da naprave kontakte za svoje buduće aktivnosti – dodaje Bošković.

Indirekt je festival nezavisne muzike i umetnosti. Odvijaće se na nekoliko lokacija u gradu. I to, sa samostalnim programom za svaku od lokacija – Dorćol Platz, Rex, KC Grad i Majstor za pivo, a u skladu sa senzibilitetom svakog od ovih mesta.

U Sarajevu otvoren Mikser House – Kuća za sve naše ljude

indirekt festival nezavisne muzike umetnosti bgdMeđu učesnicima muzičkog programa su “Cari Cari”, energični indie/blues rock duo iz Austrije; pa Nađa, indie/folk/rock kantautorka iz Novog Sada; “Haze & Ash” koji čine Dario Vuksanović (Budva) i Andrej Lovrić (Beograd), novi crnogorsko-srpski duo, čiji zvuk nosi letargičnu, flegmatičnu, nostalgičnu i sanjivu atmosferu odrastanja pored mora; “Sleepyheads” su indie-rock četvorka iz Zagreba; “Dogs in Kavala” je mlada perspektivna trojka iz različitih krajeva bivše Jugoslavije; zatim slovenački kantautor Jakob Kobal Music (SLO) je slovenski kantautor, “Dope Calypso” garage-punk bend iz Budimpešte i mnogi drugi.

Čuveni britanski magazin „Mixmag“: Exit je najveći kulturni izvozni proizvod Srbije

INDIREKT 2Indirekt je nastao kao oda independent sceni u globalu 2013. godine u Umagu. Početna ideja bila je da se u tom mestu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona i da nastupaju u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike. I zaista, od tada su mnoge granice izbrisane. Usled regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem nezavisne muzičke scene regije, u oktobru 2015. godine u Srbiji, u Beogradu održan je prvi Indirekt, jesenje izdanje. Već je drugo izdanje ovog festivala u srpskoj prestonici dobilo međunarodnu notu, u oktobru 2016. godine. Indirekt u Srbiji okuplja više od 1.000 mladih ljudi iz sveta muzike, kako iz naše zemlje tako iz regiona i Evrope.

AVANTURE AUTOSTOPERA (7): Hipi-komuna, čarobna priroda i – povratak kući!

Cena pojedinačnih dnevnih ulaznica koje važe za sve lokacije (večernji koncerti) iznosice 500 dinara; paket za sve dane festivala (večernji koncerti) 1.200 dinara; a akreditacije koje omogućavaju ulaz na dnevni program (paneli, radionice, predavanja) i večernji program (koncerti na svim lokacijama) 2.000 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde