Koncert “Indexi i prijatelji – Da sam ja netko” ponovo u Sava centru

0
161

indexiPonovo se u Beogradu okupljaju muzičari, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007, uz uvek rasprodate dvorane i bezvremenske pesme “Indexa” koje obožavaju sve generacije.

Koncertni spektakl “Indexi i prijatelji – Da sam ja netko” i omaž kultnom sarajevskom bendu “Indexi” vraća se na pozornicu koncertne dvorane Sava centra 4. oktobra.

Đule objavio fotku sa Čolom i Davorinom iz 1972.

“Indexi” su najdugovečnija i najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-YU grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom su razdoblju objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, i 12 kompilacijskih izdanja. No poznato je i to da je više njihovih pesama do sada nije objavljeno.

Izgubljena i nikad objavljena pesma „Ti misliš dobro bi bilo“ u interpretaciji Davorina Popovića

Prvi nastup “Indexi” su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i to obrade svetskih hitova svojih uzora “The Shadows”; “The Kinks”; i Cliffa Richarda… Kasnije su počeli da snimaju i sviraju i svoje pesme. Poslednji koncert “Indexa” održan je u Banjaluci, u dvorani “Borik” 5. maja 2001. Nenadmašni pevač Davorin Popović umro je 18. juna 2001. i od tada grupa prestaje da postoji. Gitarista Slobodan Bodo Kovačević je umro 22. marta 2004, bubnjar Đorđe Kisić 25. novembra 2005.

DADO I MIRJANA TOPIĆ: Iz našeg braka stvorili smo evergrin

I ove će godine na koncertu svirati nekadašnji članovi kultnih “Indexa” – Fadil Redžić (bas gitara); Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature); Peco Petej (bubnjevi); i Muris Varajić (solo gitara). Bezvremenske pesme “Indexa”, među kojima su “Da sam ja netko”; “Sanjam”; “Bacila je sve niz rijeku”; “Sve ove godine”; “Svijet u kojem živim”; “U jednim plavim očima”… izvešće sledeći renomirani muzičari – Dado Topić; Branko Đurić Đuro; Massimo Savić; Saša Lošić Loša; Neno Belan; Mladen Vojičić Tifa; Hari Varešanović; Giuliano; Boris Novković; Zoran Predin; Dejan Cukić; Jasna Gospić Sparavalo; Seid Memić Vajta i drugi.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni dvorane i u sistemu Eventim.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde