II Festov Demo fest: Prijavljivanje bendova od 1. do 31. decembra

0
83

Nakon uspešnog Demo festivala koji je “Fest” organizovao pre dve godine, kada je učestvovalo skoro 30 bendova, ovaj legendarni zemunski klub rešio je da novim bendovima ponovo pruži priliku da pokažu šta znaju na jednoj od najboljih “klupskih” bina u gradu. I, da se bore za vredne nagrade.

II Festov Demo fest: Prijavljivanje bendova od 1. do 31. decembra

Prijavljivanje za II Festov Demo fest počeće u nedelju, 1. decembra, i trajaće do kraja ove godine, tj do 31. decembra. Kvalifikacione večeri održavaće se u klubu “Fest” u Zemunu u toku januara i februara. A, polufinalne večeri i finale planiraju se za početak marta 2020. Pobednike festivala očekuju vredne nagrade.

11. Demofest: Bend “Sergio Lounge” pobednik festivala

– “Fest” je klub koji već skoro tri decenije podržava rokenrol i dobar zvuk. Oduvek se trudio, a trudi se sve više, da da šansu mladim i perspektivnim muzičarima i bendovima da pokažu šta znaju. Prvi Festov Demo fest je bio zaista uspešan. Nadamo se da će se ovog puta prijaviti još više izvođača. I da će festival bar nekim bendovima pomoći da nađu svoj put na domaćoj sceni – kažu organizatori.

II Festov Demo fest: Prijavljivanje bendova od 1. do 31. decembra
“Lagana sreda”, pobednik I Festovog Demo festa, Foto: Zoran Stojković

Prvi Festov Demo fest po dobrom pamte i bendovi koji su učestvovali.
– Ovo je bila sjajna prilika za nas, da svoju muziku predstavimo publici. Zamislite kakav je osećaj kada vašu muziku slušaju velikani rokenrol scene poput braće Jelic iz “YU grupe” i drugih. Pobedili smo, stekli iskustvo na bini, dobili vredne nagrade i zahvaljujuci njima obnovili našu opremu i instrumente! – kaže Stefan Niketić iz benda “Lagana sreda”, koji je tada osvojio prvo mesto.

Muzička šaNSa: Pet mladih novosadskih bendova dobilo svoju priliku

Pravo učešća na II Festovom Demo festu imaju svi autorski bendovi iz Srbije koji nemaju zvanična izdanja (tu ne spadaju samostalna EP i demo izdanja, kao ni učešća na kompilacijama), uključujući i bendove koji su učestvovali na prvom izdanju Festivala.
Potrebno je da bendovi/izvođači pošalju osnovne informacije o sebi (kratku biografiju; korisne linkove; kontakt) na Facebook stranu kluba Fest.

II Festov Demo fest: Prijavljivanje bendova od 1. do 31. decembra
Slavlje pobednika Demo festa 2018, Foto: Zoran Stojković

Festival počinje u nedelju, 5. januara 2020. godine. Svake nedelje od 19-22h u toku januara i februara po tri benda će stati na binu kultnog zemunskog kluba “Fest”. Najbolji po mišljenju žirija i publike ulaze u finale, koje će biti održano u prvoj polovini marta.

Legendarni riječki “Fit” u zemunskom “Festu” 28. decembra

Najbolje u finalu čekaju vredne nagrade:
I nagrada: Vaučer u vrednosti od 600 evra za kupovinu u prodavnici “Marić muzički instrumenti” / direktan plasman u kvalifikaciona takmičenja Bunt rok festivala;
II nagrada: Vaučer u vrednosti od 400 evra za kupovinu u prodavnici “Marić muzički instrumenti”;
III nagrada: snimanje jedne pesme u “King Oliver Music” studiju Ivana Srdanovića / besplatan set up instrumenata u “Guitar Service Belgrade”.

– Pokažite šta znate i predstavite publici uživo svoju muziku – prijavite se za II Festov Demo fest! – poručuju organizatori i pozivaju bendove da se prijave.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde