Kviz “Igraj za zavičaj” od marta na RTS-u

0
136

Počelo je snimanje novog kviza RTS-a pod nazivom “Igraj za zavičaj”. Uz takmičare, muzičare i voditelja Slobodana Šarenca, tu su i brojni navijači koji dolaze autobusima iz različitih gradova Srbije.

Kviz "Igraj za zavičaj" od marta na RTS-u
Foto: Printskrin RTS

“Igraj za zavičaj” je jedinstven šou-program takmičarskog tipa. U njemu predstavnici 24 grada ponekad moraju i da zapevaju. Svi su prošli Mensine i specijalne memorijske testove, a samo takmičenje ima dva kruga kvalifikacija, polufinale i finale.

“Utisak nedelje” Olje Bećković od aprila na TOP kanalu
Kviz "Igraj za zavičaj" od marta na RTS-u
Slobodan Šarenac, Foto: Printskrin RTS

Voditelj kviza Slobodan Šarenac kaže da će kviz biti raznovrstan.
– Imamo svega – dobru publiku, odlične takmičare, dobre i zanimljive igre. Za neke takmičare su teške, za druge nisu. Biće muzike, pevača, gostiju, plesnih numera, svega što jedan večernji šou-program treba da sadrži – navodi Šarenac.

– Od voditelja kviza zahteva se koncentracija – da se ne pretera i zadovolji forma, a sa druge strane tu je i šou-program – ukazuje Šarenac.

RTS: U 2019. nove serije – “Pet”, “Kralj Petar Prvi”, “Delirijum tremens”…
Kviz "Igraj za zavičaj" od marta na RTS-u
Foto: Printskrin RTS

U svakoj od ukupno 12 emisija, za zavičaj će igrati četiri takmičara iz isto toliko gradova. Svoje znanje i umeće pokazaće kroz 10 igara. Dva najbolja takmičara plasiraju se u sledeći krug. “Važna je pažnja”; “Gradovanje-radovanje”; “Pantomima”; “Asocijacija”; “Muzička spajalica” su neke od igara u kojima takmičare bodre navijači iz njegovog grada.

Kviz "Igraj za zavičaj" od marta na RTS-u
Foto: Printskrin RTS

Pobednik emisije osvaja 100.000 dinara, koje prenosi u sledeći krug takmičenja. A, još toliko daje u dobrotvorne svrhe u svom gradu. Pobednik kviza može da osvoji čak dva miliona dinara. Ko će to biti, saznaće gledaoci RTS-a koji budu navijali ili sami sebe proveravali ispred malih ekrana nedeljom uveče već od marta.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde