“Igra sudbine” – Dado Topić autor i izvođač naslovne numere serije

0
428

Za kratko vreme je nova domaća serija, koja se emituje na TV Prva, osvojila simpatije gledalaca.

"Igra sudbine" - Dado Topić autor i izvođač naslovne numere serije

Pažnju je privukla i naslovna numera “Igra sudbine”, koju izvodi legendarni roker Dado Topić. On je autor ove pesme, kao i celokupne muzike za seriju. Kako je rekao, veoma je radostan što je baš njemu pripala ta uloga. Gostujući kod Jovane Joksimović u “Jutru” na TV Prva Dado je otkrio da nikad ranije nije radio muziku za serije.

LUKA RACO – Aleksa iz TV serije “Igra sudbine”

Srećan je što je dobio poziv i što mu je ukazano poverenje producentske kuće “Smart” da uradi kompletnu muziku za seriju.
– Dobrih šest meseci smo se dogovarali, poslali su mi i neke radne snimke serije… I da znate – lakše je raditi muziku za film nego za seriju! Mnogo je toga, prelaznih momenata, mora biti tragike, sarkazma, smešnog, duhovnog, osećajnog, sa tugom, sa patnjom, sa humorom… sve to treba ispratiti sa harmonijama, a sve kako bi određena scena ili dijalog delovali sugestivniji na gledaoce. Treba to muzikom podcrtati! – rekao je Topić.
– Bili smo svi uzbuđeni, cela ekipa “smartovaca” kada smo snimali naslovnu numeru.

OLJA LEVIĆ – Mila iz TV serije “Igra sudbine”
Screenshot 2020-02-04 18

– Pisanje muzike po narudžbini, primenjena muzika, zahtevno je. Pogotovo za onog ko nema iskustva, kao što je bio moj slučaj. Pogledam ja neku seriju holivudske produkcije tu i tamo, ali ne vezujem se sa serije, jer nemam vremena da ih pratim. Nisam imao neku referencu prema čemu da se odnosim. Morao sam da se zadržim u našem prostoru, među našim ljudima, da osetim iz dijaloga likova neki naboj, tu neku glumačku snagu koja će me poneti. U ovoj ekipi su fenomenalni glumci, lepi, mladi, talentovani, simpatični, šarmantni… tako da sam mnogo srećan što je meni pripala ta uloga da napišem muziku za seriju – kazao je Dado.

STEVAN PIALE – Luka Ožegović iz serije “Igra sudbine”

– Kada sam pisao naslovu temu vodio sam se time ako je naslovna, mora imati detalje koje će ljudi da zavole, da je pevaju, neki bendovi da je sviraju… Imali smo veliku gledanost na samom početku emitovanja serije, niko neće biti srećniji od mene ako se i muzika dopadne publici, pogotovo ako naslovna pesma postane hit! – izjavio je Dado Topić.

E. A. / Izvor: Prva TV

IGRA SUDBINE

Kažu da život piše romane
Kažu da život nije fer
Ponekad pogodi al’ često omane
I sve je neizvesno osim sudbine

Kao u ljubavi i u ratu
Puca se, nema pravila
Imaš jedan život, samo jednu šansu
Da postaneš niko il’ zvezda svemira

Igra sudbine
Kao kolo sreće
Nekoga hoće
Nekoga baš neće
Kao na ruletu
Svet se okreće
A mi smo taoci
Svoje sudbine

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde