Igor Marojević predstavio debi album “Da se ne zameri”

0
126

Igor Marojević predstavio debi album "Da se ne zameri"U Muzičkoj kući Metropolis održana je promocija albuma “Da se ne zameri”, pisca i rokera Igora Marojevića. Na promociji su govorili Bane Lokner, Milan Milosavljević Burda – producent albuma i, naravno, Marojević.

Igor Marojević predstavio debi album "Da se ne zameri"Ovaj album poznatog pisca svakako nije slučajnost. Jer, krajem osamdesetih i početkom devedesetih, Marojević se bavio i rokenrolom. Bio je pevač, teksopisac i kompozitor benda “Stvarno kvarno” sa kojim je objavio istoimeni album 1991. godine. Marojevićev solo album “Da se ne zameri” u izdanju Metropolis Music sažima njegov muzički rad u međuvremenu. On potpisuje sve kompozicije i tekstove, osim jedne obrade za koju je uradio aranžman. Glavni aranžer je producent Milan Milosavljević Burda, u čijem beogradskom studiju je album i snimljen.

„Deca srebrne emulzije“: Svedočanstvo pop kulture s kraja XX veka

Igor Marojević predstavio debi album "Da se ne zameri"Muzičko izdanje “Da se ne zameri” prati i Marojevića najnovija knjiga “Tuđine” (izdavačka kuća “Laguna”) koja od danas može da se kupi i u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21). Za pesmu “Nikad brate” snimljen je spot.

„Krst u pustinji“: Snima se film prema romanu „Petkana“ Ljiljane Habjanović Đurović

TUĐINE

Igor Marojević predstavio debi album "Da se ne zameri"Roman “Tuđine” su smela potraga za pravom ljubavlju u bombardovanom Beogradu. I u Boki Kotorskoj, odakle je rodom, i u Beogradu, u koji se seli, tridesetogodišnji Ratomir Jauković oseća se sam u tuđini. Nasuprot većine sugrađana koji se izlažu mračnom uticaju ovdašnjih devedesetih, glavni junak romana bira put vitalizma i istrajno traži prikladne i stalne saputnike – tačnije, saputnice. Jednu će možda i naći, uprkos stalnim vanrednim i opasnim okolnostima koje kruniše NATO bombardovanje.

Otvoren Legat Milovana Vitezovića u Kosjeriću

– “Tuđine” su me ponele. Njihov junak se suočava sa zagonetnim samoubistvima i odgoneta ih dok priča o njima. U Marojevićevom romanu ključa od raskola Starohercegovaca i Starocrnogoraca u Boki. A junak zaranja u tu uzavrelu masu, podjednako kao i u svoje erotske veze s devojkama. Traga za ljubavlju i za odgovorima. To je drama oplemenjena ironijom i crnim humorom. Naposletku, usred Beograda i bombardovanja, traganje dospeva do vrhunca i dešava se čudo nalik uslišenoj molitvi. Rasplet romana odigrava se poput obaranja nevidljivog mlaznjaka nakrcanog smrtonosnim projektilima – napisoa je Jovica Aćin o “Tuđinama”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde