Prva TV: Humoristička serija “Tate” od 27. januara na malim ekranima

0
1294

“Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate”, poruka je komične porodične serije sa melodramskim zapletima.

Tate – Miljan Prljeta, Filip Juričić, Branko Janković i Andrej Šepetkovski, Foto: Printskrin Prva TV

Na Prvoj televiziji od 27. januara startuje nova domaća humoristička serija “Tate”. Bavi se kod nas retko prisutnom temom – “biti tata”. Radnja je smeštena u savremeni Beograd, a glavni likovi su Petar, Vlada, Marko i Toma- Oni su moderni, dobrodržeći i prisutni muškarci, koji kroz očinstvo postaju prijatelji.

Prva TV: Domaća serija “Igra sudbine” od 20. januara na malim ekranima

Vlada (Branko Janković) je tradicionalni i pomalo grub vlasnik picerije. U braku je sa Mionom (Tašana Đorđević) i imaju trojicu dečaka. Kao tipičan Balkanac, Vlada je pomalo sirov i grub, i njegov brak je stalno na klackalici. Ogromne probleme ima sa ženom zbog sopstvene ljubomore.

Marko (Andrej Šepetkovski) je glumac u klimaksu. Nije naročito uspešan u poslu, a “drma” ga i kriza srednjih godina. Razveden je od ambiciozne Lole (Ljubinka Klarić) sa kojom ima dve ćerke, a živi sa nevenčanom, mladom i zahtevnom frizerkom Goricom (Marijana Mićić) koja mu je rodila sina.

Serija “Južni vetar” od 19. januara na Prvom programu RTS

Petar (Filip Juričić) je uspešni advokat, koji je zaljubljen u sebe i svoj način života. U životu velikog šarmera se sve iz korena menja kada shvati da ima sina za koga nije znao.

Toma (Miljan Prljeta) je udovac, fini veterinar, koji se posle smrti supruge doseljava sa ćerkicom u kraj i otvara veterinarsku ordinaciju, kako bi počeo novi život.
Životi ove četvorice junaka isprepletaće se na neobičan način što će dovesti do različitih životnih obrta, smeha, intriga, suza, rastanaka, novih ljubavi i prijateljstava u koje će biti upleteni razni ljudi, njihovi prijatelji, žene, devojke, saradnici…

Prva epizoda pete sezone “Vojne akademije” 11. januara na RTS-u

Serija “Tate” je nastala po argentinskoj telenoveli “Sres. papis”. Adaptaciju originalnog scenarija je uradio Dušan Janković, dok režiju potpisuju Stanko Crnobrnja, Vlada Aleksić i Filip Čolović. U seriji osim pomenutih glumaca igraju i i Katarina Žutić; Katarina Gojković; Jelica Sretenović; Anja Alač; Tamara Radovanović; Srđan Jovanović; Jovana Jelovac; Milorad Miki Damjanović; Sonja Kolačarić… Serija “Tate” je rađena u produkciji “SMART Media Production”.

Superstar TV: Humoristička serija “Slatke muke” od 6. decembra
Marijana Mičić i Andrej Šepetkovski, Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

– Tumačim Marka, propalog glumca, i takav lik postoji i u mom okruženju. Bez šale, mnogi glumci zaista imaju turbulentne karijere. Važno je samo ne očajavati u suši uloga, a još opasnije je povoditi se u trenucima tzv slave. Možda se i Marku desi preokret, videćemo. Ima puno fantastičnih glumaca koje poznajem a koji nisu, nažalost, ostvarili ni deseti deo svojih potencijala. Šira publika ih ne poznaje, a oni vode tešku borbu sa sobom kroz suočavanje sa neostvarenim darovima i sa svetom za čiju pažnju se bore. Sigurno da su i njihova iskustva bila temelj za građenje ovog lika – izjavio je Andrej Šepetkovski za “Blic”.

Direktne partnerke u seriji su mu Ljubinka Klarić i Marijana Mićić. Dok je sa Ljubinkom već sarađivao, sa Marijanom radi prvi put.

“Žigosani u reketu 2”: Novi Leteći Beograđanin – Milutin Milošević
Miljan Prljeta igra udovca Tomu, Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

– Neverovatno je da je ovo treći filmski, tj. serijski projekat, u kom mi Ljubinka igra bivšu suprugu. Lovimo se po serijama. Sa Ljubinkom i u pozorištu igram u dve predstave. Od Akademije se poznajemo. Funkcionišemo kao sat, dovoljan je pogled da se razumemo. Brzo rešavamo scene i divno nam je dok igramo. Sličan je i humor koji gajimo. Ljubinka je, koliko god da menja sredstva i time me svaki put prijatno iznenadi, iskusna i potvrđena glumica i normalno da očekujem vrhunski rezultat koji postiže. Ali moram da priznam da je Marijana Mićić zaista otkrovenje, jer je nisam do sada gledao, niti radio sa njom. Jako je inteligentna, vešta i duhovita. Savršeno je ušla u lik Gorice, zgodne, simpatične frizerke velikih ambicija, lošeg ukusa i pomodarskog duha. Imam sreću da su mi dve glavne partnerke tako prijatne, vedre i zanimljive kolegenice – priča Šepetkovski.

“Senke nad Balkanom 2”: Miloš Biković tumači Josipa Broza Tita
Filip Juričić tumači lik advokata Petra, Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

– Igram bahatog sredovečnog tipa koji neće da se ženi i da ima decu, ali mu se čudnim spletom okolnosti omaklo jedno dete u prošlosti. Sad se tu razvija odnos sa detetom. Sa svojim kvartetom tatica i dragim prijateljima Vladom, Markom i Tomom se stalno nalazim u piceriji, gde se družimo, zabavljamo i razmenjujemo iskustva – rekao je Filip Juričić, gledaocima poznat po popularnim hrvatskim telenovelama.

– Naporno je snimati telenovele, jer je 12 sati radno vreme. Ali ja sam se već navikao na takav ritam rada, tako da mi je lakše. Pogotovo sada imam sreću, kao što su imali srpski glumci koji su snimali sapunice u Hrvatskoj, jer se mogu naspavati i iskoristi preostalo vreme samo za sebe. Kada snimam u Hrvatskoj, onda te kući čekaju žena i deca, razne obaveze, drugi posao… Sada sam u Beogradu, tačnije na Dorćolu, i mogu se posvetiti samo seriji. Kada su mi dva slobodna dana, onda idem kući, gde su mi žena i beba – otkriva glumac.

MILICA MIMA TRIFUNOVIĆ, inspektorka Marta iz TV serije “Grupa”
Jovana Jelovac igra konobaricu Simče

Njegova koleginica Jovana Jelovac igra Simčeta, glavnu konobaricu u piceriji. U tom lokalu se dešavaju skoro svi važni događaji.
– Gazda, koga tumači Branko Janković, često voli da kaže da mu je Simče i konobarica i obezbeđenje i kuvarica i desna ruka bez koje ne može da funkcioniše. Ona je i narator, jer od nje saznajemo mnoge stvari koje se dešavaju tokom cele serije. Njena najčešća replika je “Simče sve zna!” – objašnjava Jovana. Dodaje da je odlično urađen kasting i da svim glumcima “leži” uloga koju tumače.

– Ova serija je više nego životna. Prati svakodnevicu više porodica i ubeđena sam da se to svima nama svaki dan dešava. Bavi se krucijalnim porodičnim pitanjem i vrednostima, ali i iskušenjima, pa mislim da će celu naciju pogoditi – smatra Jovana Jelovac.

E. A. / Izvor: Prva TV, Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde