“IPA i prijatelji”: Humanitarni koncert za Sigurnu kuću

0
63

IPA i prijateji humanitarni-koncertPovodom godine borbe protiv nasilja nad ženama, Internacionalna policijska asocijacija je organizovala u Narodnom pozorištu 13. marta humanitarni koncert pod nazivom “IPA i prijatelji”.

Događaju je prisustvovala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović. Ona je u izjavi za Beoinfo naglasila da će sva prikupljena sredstva biti donirana Sigurnoj kući.
– Ovde smo da bismo podržali i pomogli ženama koje su bile žrtve nasilja. Svi imamo jedinstven stav, a to je da pružimo maksimalnu zaštitu ženama koje su izložene bilo kakvom obliku nasilja. Mi ih ne zaboravljamo. Nadam se da ćemo na ovaj način, humanitarnim koncertom, uspeti da prikupimo dovoljno sredstava za Sigurnu kuću i da ćemo im život učiniti lepšim – rekla je Andrea Radulović.

Saša Đorđević podržao projekat i film o Nataši Kovačević
humanitarni koncert IPA i prijatelji za Sigurnu kuću Beoinfo
Foto: Beoinfo

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je rekla da je porodica stub svakog društva, a da ovakva svečanost pokazuje da su svi počeli više da pričaju o nasilju.
– Počeli smo više da pričamo o porodičnom nasilju. Ne samo o nasilju nad ženama, jer su i deca žrtve nasilja. Ova svečanost pokazuje da je to izuzetno važno, da se o tome čuje i priča. I da je to tema od velikog značaja – navela je Vesna Stanojević.

Bora Đorđević dobitnik nagrade „Ivo Andrić“
humanitarni koncert IPA i prijatelji za Sigurnu kuću Beoinfo
Foto: Beoinfo

Predsednik Internacionalne policijske asocijacije – Sekcija Srbija Nebojša Pantelić naglasio je da je IPA učestvovala u mnogim humanitarnim akcijama do sada.
– Želja nam je da koliko možemo doprinesemo napretku društva. U martu, mesecu žena, i u godini borbe protiv nasilja nad ženama, ovaj humanitarni koncert je ujedno i humanitarni dinar za Sigurnu kuću – rekao je Pantelić.

humanitarni koncert IPA i prijatelji za Sigurnu kuću Beoinfo
Foto: Beoinfo

Osim umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, na svečanom martovskom koncertu učestvovali su hor polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku MUP-a Republike Srbije; hor maturanata gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”; Danka Stojiljković; Milan Topalović; Renato Henc i mnogi drugi.

E. A. / Izvor: Beoinfo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde