Humanitarni koncert “Neko kao ti” – “Eva Braun”, “Artan Lili” i “Magic Bush”

0
72

Pre dve godine “Eva Braun” je uz pomoć brojnih prijatelja održala rasprodat humanitarni koncert u Domu omladine Beograda. Tom prilikom prikupljeno je 938.076 dinara, koji su utrošeni za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Humanitarni koncert "Neko kao ti" - "Eva Braun", "Artan Lili" i "Magic Bush"

Ovog 21. septembra grupa “Eva Braun” će sa istim humanim povodom, u društvu prijatelja iz sastava “Artan Lili” i “Magic Bush”, održati akustični koncert u prekrasnom ambijentu Centra za kulturu “Vlada Divljan”. Humanitarni koncert pod nazivom “Neko kao ti…” pod pokriteljstvom DMD Srbija organizuje se u cilju prikupljanja sredstava za unapređenje nege i lečenja obolelih od Dišenove mišićne distrofije.

Ulaznice su dostupne na biletarnici CZK “Vlada Divljan” i u Felix Shopu (TC Sremska) po ceni od 1.000 dinara.

“Eva Braun” i Gile objavili spot za pesmu “Put za Lisabon”

Dišenova mišićna distrofija (skraćeno DMD) je jedna od najčešćih retkih neuromišićnih bolesti od koje isključivo boluju dečaci. Karakteristika ove bolesti je ubrzano propadanje mišića usled nedostatka proteina distrofina u organizmu. Bolest se inače javlja kod jednog od 3.500 muške novorođenčadi, a procenjuje se da u Srbiji od Dišenove mišićne distrofije trenutno boluje više od 300 dečaka.

Cilj organizacije DMD Srbija je podrška osobama obolelim od Dišenove mišićne distrofije i povezivanje međunarodnih kliničkih ispitivanja sa dečijim relevantnim klinikama u Srbiji, kao i uključivanje obolelih dečaka iz Srbije u klinička ispitivanja lekova specijalizovanih za potencijalno lečenje Dišenove mišićne distrofije.

Dolaskom na koncert “Neko kao ti” pomažete ovu plemenitu akciju i postajete prijatelji u borbi za naše dečake.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde